Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 11 nov 2016 09:54

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 45

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: USG People
Het bod op USG People (‘aanbieden’) is een gelopen race. De groeizorgen bij Randstad zijn overdreven en wij zien bij een bescheiden k/w van 11,7 dan ook geen aanleiding om ons koopadvies te wijzigen. Brunel is met een k/w van 23 te duur en blijft op ‘houden’.

Advieswijzigingen en tip van de week:

Mooie tip met meer in petto
AND is meer dan verdubbeld sinds we dit aandeel getipt hebben.

Bpost doet bod op PostNL
Het bod van Bpost is niet verkeerd en een samengaan is strategisch interessant. Het grote gat van 12% tussen het bod en de beurskoers brengt ons bij een adviesverhoging naar ‘kopen’. En mogelijk weet PostNL nog betere condities uit te onderhandelen.

Heijmans verder in het nauw door slechte projecten
De zwakke balans en de kans op nieuwe tegenvallers op oude werken waren voor ons al langer reden om terughoudend te zijn met het aandeel. Mogelijk valt het allemaal mee en kan een emissie achterwege blijven. De vooruitzichten zijn echter zeer onzeker, zodat we het houdadvies verlagen naar ‘verkopen’.

Alternatief in de biotechsector
Het kleine biotechbedrijf Exelixis (EXEL) heeft op een vlak een streepje voor ten opzichte van een grote farmaceut als Pfizer. De onderzoeksresultaten van het middel Cabometyx tegen leverkanker staken in oktober heel gunstig af tegen die van Pfizer’s middel Sutent.

Fitbit stelt de verwachtingen fors naar beneden bij
Nieuwe producten en partnerschappen zullen in 2017 doorslaggevend worden voor Fitbit, maar door de teleurstellende vooruitzichten gaan wij terug naar ‘houden’.

Raffinagebedrijf rendeert ook bij lage marges
Ondanks de lage marges is Hollyfrontier winstgevend en is het concern in staat een hoog dividend van 5,6% uit te keren, waarbij het aandeel wordt verhandeld op tien maal de verwachte winst. De sterk gedaalde koers zorgt voor een mooi instapmoment.

Onze overige adviezen van deze week:

Omzetdruk Air France-KLM nog altijd stevig
Air France-KLM heeft een redelijk derde kwartaal gedraaid, maar kampt nog altijd met flinke prijsdruk als gevolg van de steeds sterkere concurrentie.

De koerscapriolen van AMG
De derdekwartaalcijfers van AMG werden koel ontvangen op de beurs. Enkele dagen later werd het verlies met een verrassende koerssprong uitgewist.

Winstherstel ArcelorMittal stokt
Het ziet ernaar uit dat de hogere kolenprijzen de winstgevendheid slechts tijdelijk drukken. ArcelorMittal zal bovendien profiteren van antidumping-maatregelen. Met een k/w 14 is het verwachte winstherstel al grotendeels ingeprijsd en volstaan wij met ‘houden’.

Omvang orderportefeuille BAM loopt terug, maar kwaliteit verbetert
Voor BAM gaan we nog steeds uit van een sterk herstel van de winstmarges vanaf 2017. Bij een verwachte k/w van 8,9 voor volgend jaar is het aandeel daar echter al op vooruitgelopen en volstaan wij met een houdadvies.

Lat ligt hoog voor DSM
De reactie op de derdekwartaalcijfers geeft aan dat de lat in financieel opzicht hoog ligt voor DSM. Ondanks de goede operationele gang van zaken is er voorlopig dan ook geen aanleiding het houdadvies bij te stellen.

ECP stoomt lekker door
Bij een fraai dividendrendement van 6% en een klein disagio handhaven wij het koopadvies.

Marktomstandigheden Flow Traders blijven lastig
Het kwartaalresultaat van Flow Traders is aan de magere kant, maar de hogere volumes zijn een opsteker. Het bedrijf blijft echter erg afhankelijk van de volatiliteit op de beurzen en bij een stevige k/w van 14 zien wij geen reden om ons houdadvies te wijzigen.

ING boekt sterke kwartaalresultaten
ING kwam met beter dan verwachte derdekwartaalcijfers. Wij zien dan ook geen reden om ons koopadvies te wijzigen.

Het gaat weer de goede kant op met TKH
TKH houdt vast aan de verwachting van een betere orderinname bij de bandenbouwmachines, zodat er volgend jaar weer perspectief is op winstgroei. Het aandeel is met een k/w van 15,4 niet te duur en blijft koopwaardig.

Solide kwartaal voor Vopak
Vopak draait goed en de vooruitzichten zijn niet ongunstig. Nieuwe kansen dienen zich aan in de snel groeiende LNG-markt. Een deal met Exmar kan het aandeel wat hoger zetten, maar voor nu volstaan wij bij de huidige k/w van 16 met ‘houden’.

Gedegen halfjaarcijfers Experian
Experian presenteerde woensdag gedegen halfjaarcijfers (boekjaar loopt t/m maart), maar deze raakten wat ondergesneeuwd door het negatieve beurssentiment vanwege de overwinning van Donald Trump.

HSBC maakt indruk
HSBC heeft operationeel een goed kwartaal achter de rug en neemt strategisch de juiste stappen. Hoewel de blootstelling aan verschillende risicosegmenten nog groot is, is het dividendrendement hiervoor een correcte vergoeding. Het koopadvies blijft van kracht.

Wisselend beeld bij farmareuzen
De kwartaalcijfers geven geen aanleiding om de adviezen voor de farmaciebedrijven aan te passen. Voor Johnson & Johnson, Merck, Novartis en Roche geldt een koopaanbeveling, terwijl ook het houdadvies voor Pfizer en Sanofi van kracht blijft.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.