Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Freek Tewes, 10 nov 2016 13:59

Sterke cijfers Aegon

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Aegon heeft een sterk kwartaal gedraaid en de vooruitzichten worden langzaamaan beter. De k/w ligt rond de 7 bij een dividendrendement van bijna 6%. Genoeg redenen om ons koopadvies te herhalen.

Kostenbesparingen en een beperkt effect van modelaanpassingen verhogen het winstniveau. De kapitaalratio’s blijven ondertussen op peil.

Aegon presenteerde donderdag een hoger dan verwachte winst. De onderliggende winst voor belastingen kwam uit op €461 mln (consensus 358), 7% lager dan vorig jaar, maar 6% hoger dan de winst uit het tweede kwartaal. De nettowinst bedroeg €358 mln (consensus 78) tegen verliezen van €551 mln vorig jaar en €385 mln in het tweede kwartaal. Er waren drie drijfveren achter de hogere winst. Ten eerste kwamen de modelaanpassingen, die Aegon altijd in het derde kwartaal doorvoert, een stuk minder negatief uit. In voorgaande jaren ging het om honderden miljoenen euro’s, terwijl de schade nu beperkt bleef tot €81 mln. De markt ging uit van €173 mln. Ten tweede heeft Aegon deze kosten sinds dit kwartaal uit het onderliggende winstcijfer gehaald en onderaan de resultatenrekening geplaatst en de cijfers van voorgaande kwartalen aangepast. Dat geeft natuurlijk ook een positiever beeld. Ten derde wist Aegon in het derde kwartaal de kosten verder terug te brengen. De verschuiving van spread-based producten naar fee-based producten ging in het tweede kwartaal voortvarend. De bruto-stortingen in de VS namen met 19% toe. Traditionele levenproducten bleven onder invloed van de lage rente slecht renderen. De solvabiliteit van Aegon was met 156% nagenoeg onveranderd op kwartaalbasis. De bruto-schuldratio verbeterde en het kapitaal op holdingniveau bleef stabiel op €1,1 mrd.

Bekijk ook: Belbel actueel: kwartaalcijfers Aegon


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!