Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
image description
Opinie Freek Tewes, 9 nov 2016 14:17

Portefeuille NL: Tijd voor een wissel

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden

Onze Nederlandse portefeuille is de afgelopen week goed blijven liggen, ondanks het negatieve beursklimaat. De cijfers van Wolters Kluwer en TKH leidden niet tot een juichstemming, maar ook niet tot zorgen. Wij verkopen deze week onze aandelen AkzoNobel en kopen Kendrion aan.

Onze Nederlandse aandelenportefeuille is de afgelopen vijf handelsdagen beter blijven liggen dan de AEX. Het rendement vanaf begin dit jaar bedraagt 2,4%. Van de twaalf aandelen in portefeuille staan er dit jaar vier in de min, waarvan Aalberts met 10,3% de lijst aanvoert. Het best presterende aandeel is nog steeds Besi met een plus van 26,4%, gevolgd door ASML met 15,6%. De cijfers die Wolters Kluwer vorige week presenteerde, vielen op de beurs niet erg in goede aarde. Dat kwam vooral door de wat tegenvallende omzetgroei in opkomende markten in het derde kwartaal. Die omzetgroei bedroeg 2% vergeleken met 6% in dezelfde periode vorig jaar. Wij gaan er niet vanuit dat het om een structurele groeivertraging gaat. Daarbij zijn opkomende markten – hoewel een speerpunt van het bedrijf – goed voor slechts 8% van de omzet. TKH kreeg een dag later evenmin de handen op elkaar voor zijn kwartaalcijfers. De ebita lag 6,1% lager op jaarbasis. Het goede nieuws is dat de daling is afgezwakt en ook het aantal orders bij de bandenbouwmachines in de lift zit. Beide bedrijven handhaafden hun winstprognose voor het lopende jaar.

We brengen deze week een wijziging aan in onze portefeuille. Wij verkopen onze aandelen AkzoNobel, aangezien de omzetontwikkeling afzwakt en de prijsdruk sterker wordt. De vooruitzichten bieden onvoldoende triggers voor een opmars van het aandeel. Wij nemen voor €1000 aandelen Kendrion in portefeuille. Het derde kwartaal heeft een verdere verbetering van de autonome omzetgroei en marges laten zien. De kostenbesparingen werpen hun vruchten af en moeten op jaarbasis voortaan naar verwachting €5 mln opleveren in plaats van €4 mln. De strategie van het bedrijf moet in 2018 leiden tot een twee maal zo hoge operationele winst. Kendrion is volgens ons goed op weg om dit te realiseren. Daarnaast is de waardering laag en het dividendrendement 3-4%.

+50,4% (1 juli 2013 – 8 november 2016)

 

Bekijk hier de portefeuille NL


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!