Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 31 okt 2016 11:47

Achttien Europese en Amerikaanse koopjes

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van twee dozijn Nederlandse aandelen die u in portefeuille moet hebben. Vandaag het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen.

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere vrijdag een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze kooptips van internationale aandelen.

Allianz

Kwartaalresultaten Allianz vallen niet mee
Het mindere kwartaal bij Allianz kan voor een behoorlijk deel door eenmalige posten worden verklaard. De draai bij vermogensbeheer is positief. Wij beschouwen Allianz nog steeds als meer degelijk dan AXA en handhaven dan ook ons koopadvies.

Alphabet

Mobiele advertenties stuwen cijfers Alphabet
De inkomstengroei van Google uit mobiele advertenties heeft moederbedrijf Alphabet aan een fors hogere omzet en winst geholpen, terwijl ook andere activiteiten overwegend positieve ontwikkelingen laten zien.

Bayer
Bayer en Monsanto sluiten overnameakkoord
De kwartaalcijfers van Bayer steken met een omzetdaling van slechts 1% naar €11,8 mrd en een ebit-groei van 8% naar €2,2 mrd gunstig af tegen die van BASF.
Danone
Omzetgroei bij Danone valt licht tegen, maar de belangrijkste divisie gaat ‘vooruit’
Het herstel bij de verreweg belangrijkste divisie Zuivel (50% van de omzet) zette door. Althans, de omzetdaling was weer kleiner én met een bovengemiddelde autonome omzetstijging (+2,2%). Begrijpelijk is dan ook dat Danone de eerder verhoogde verwachtingen voor heel 2016 herhaalde.
Dupont
Geen twijfels bij chemiereuzen
De degelijke kwartaalcijfers en de goede vooruitzichten van tientallen miljarden die vrijkomen door de fusie en opsplitsing zijn aanleiding om het advies voor DuPont te verhogen naar ‘kopen’.
Experian
Is de Brexit aanleiding om het koopadvies voor Experian tegen het licht te houden?
Experian is een bedrijf dat kredietgegevens verzamelt. Het doorverkopen van die gegevens aan kredietverstrekkers zoals banken en winkelbedrijven vormt de helft van de omzet. Daarnaast helpt de onderneming die klanten om alle (krediet)data te verwerken en te interpreteren (13% concernomzet), bij marketing (16% omzet) en bij dienstverlening aan consumenten die hun financiële situatie willen verbeteren (21% omzet).
Gilead
Gilead schroeft verwachtingen terug
De kwartaalcijfers van biotechconcern Gilead Sciences (GILD) stonden in het teken van tegenvallende verkopen van hepatitis C-medicijn Harvoni. De afzet van dit middel daalde met 29% tot $2,56 mrd. Dat was beduidend minder dan de $2,87 mrd waar analisten op hadden gerekend.
Home Depot
Home Depot krijgt impuls van de huizenmarkt
Home Depot verhoogde de omzet in het tweede kwartaal met 6,6% (naar $26,5 mrd). Gemeten in dezelfde winkels was dat 4,7%. De klanten gaven ook weer gemiddeld meer uit. Het bedrijf profiteert vooral van de gunstige ontwikkelingen bij de verkoop van bestaande huizen.
HSBC
Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson is klaar voor de toekomst
De aantrekkelijke waardering en het vooruitzicht dat het effect van de dalende omzet van Remicade ruimschoots gecompenseerd wordt via de introductie van nieuwe middelen of via een overname, zijn aanleiding om het koopadvies voor Johnson & Johnson te herhalen.
JPMorgan
JPMorgan laat zijn klasse zien in tweede kwartaal
JPMorgan Chase blijft ook onder moeilijke marktomstandigheden goed presteren. Vergeleken met de concurrentie springt de bank zowel op inkomstengebied als op uitgavengebied er positief uit. De waardering is bescheiden en het advies luidt ‘kopen’.
LVMH
LVMH realiseert sterke omzetgroei in derde kwartaal
Het Franse luxebedrijf LVMH presenteerde omzetcijfers over het derde kwartaal (omzet van €8,6 mrd) en lijkt er goed in te slagen marktaandelen te winnen, getuige de autonome kwartaalomzetgroei van 5%. Autonome groei staat voor omzet zonder rekening te houden met bijzondere posten en wisselkoerseffecten.
Manpower
Alle seinen op groen voor de uitzendmarkt
Hoewel de koersen van de uitzenders bij publicatie van de kwartaalcijfers zuidwaarts afbogen, zijn vooral Randstad en Manpower aantrekkelijke aandelen, die te laag zijn gewaardeerd.
Merck
Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.
Novartis
Novartis is er nog niet
De extra investeringen van Novartis hebben dit jaar geleid tot een aanpassing van onze winsttaxatie voor 2016 van $4,95 naar $4,90. Op een koers-winstverhouding van 16,7 – in een lastig overgangsjaar – handhaven we ons koopadvies.
Rio Tinto
Rio Tinto favoriet in opkrabbelende sector
De grote ijzerertsproducenten zien al redenen om de investeringen te gaan verhogen. Er zijn nog punten van zorg, maar we vinden het aandeel Rio Tinto gegeven de huidige moeilijke omstandigheden niet duur. Dit is onze favoriet in de sector.
Roche
Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.
Tesco
Tesco bloeit flink op
Tesco is een herstelverhaal. Met een k/w van 29,5 is het aandeel daarom toch niet te veeleisend gewaardeerd: ‘kopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!