Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 25 okt 2016 11:07

Overnameplannen AT&T verdoezelen slechte kwartaalcijfers

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De effecten van de acquisities verdoezelen de negatieve autonome ontwikkelingen. Deze in aanmerking genomen vinden we de k/w (13,2) te hoog: 'verkopen'.

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T heeft kwartaalcijfers bekendgemaakt en tegelijkertijd aangekondigd dat het mediaconcern Time Warner wil overnemen.

De kwartaalomzet van AT&T steeg met 4,6%, naar $41 mrd. Het operationeel inkomen nam met 8,1% toe, tot $6,4 mrd en de nettowinst steeg met 11,2%, naar $3,4 mrd. Dat lijken nette cijfers, maar de stijging kwam vooral door acquisities, zoals die van DirecTV. De telecomactiviteiten vertoonden andermaal een daling. Autonoom gezien (dus zonder acquisitie- en wisselkoerseffecten) daalde het resultaat dus. Het bedrijf gaf hierover geen uitsluitsel. Daar komt nog bij dat de eigen video-abonnementen (U-Verse) even hard daalden als de satellietabonnementen (DirecTV) stegen. Hetzelfde gebeurde met DSL en IP binnen spraakverbindingen. Het totaal aantal abonnees daalde voor het achtste kwartaal op rij (zonder rekening te houden met het kwartaal waarin DirecTV werd gekocht). De concurrentie in de Amerikaanse telecommarkt blijft groot. Met DirecTV heeft AT&T de eerste stappen gezet op mediagebied. Het bod op Time Warner, onder meer eigenaar van filmstudio Warner Brs en de televisiezenders CNN en HBO, geeft AT&T ook meer perspectief op het terrein van inhoud (films en tv-series), die via haar telecomkanalen verspreid kunnen worden (zoals mobiele video). AT&T biedt $109 mrd (deels schuld). Waarschijnlijk wordt toestemming verkregen van de autoriteiten, maar de overname zal nog flink wat tijd in beslag nemen.

Gezien de autonome ontwikkeling vinden we de k/w (13,2) te hoog: ‘verkopen’.

Lees ook: Credit Suisse laat Time Warner vallen

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!