Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
image description
Advies Peter Schutte, 5 okt 2016 17:02

Pharming verwacht in 2017 winstgevend te zijn

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

In augustus maakte biotechbedrijf Pharming de terugkoop bekend van alle verkooprechten van het middel Ruconest voor Noord-Amerika. Ruconest werkt tegen erfelijk angio oedeem (acute zwellingen). In het vierde kwartaal zal Pharming voor deze rechten een initiële betaling van $60 mln moeten doen aan de huidige eigenaar Valeant. Omdat ook de uitgaven voor Research & Development omhoog zullen gaan, heeft Pharming een kapitaalinjectie van €73-€90 nodig. Dit bedrag zal voor €35- €60 mln uit nieuw uit te geven aandelen bestaan, een fors bedrag afgezet tegen de huidige beurswaarde van €88,5 mln. Bestaande aandeelhouders krijgen wel een voorkeursrecht bij de emissie. Aan de aandeelhouders is afgelopen woensdag tijdens een bava om goedkeuring gevraagd voor deze toch wat complexe kapitaaloperatie.
Het bedrijf uit Leiden denkt gezien de verkoopversnelling die we de laatste maanden hebben gezien dat het momentum nu optimaal is voor de terugkoop van deze rechten. In de Verenigde Staten liggen de verkopen over de eerste acht maanden 28% hoger dan een jaar geleden. Pharming voorziet dat de extra omzet uit Ruconest hoger zal zijn dan de kosten en additionele investeringen die voor de aankoop van de rechten nodig zijn. Het biotechbedrijf denkt in de loop van 2017 winstgevend te kunnen zijn. Op pro forma basis, alsof de deal al vóór 1 januari 2016 was afgerond, zou Pharming dit jaar al nagenoeg operationeel break-even hebben gedraaid. Wij wachten liever de omvang van de kapitaalverhoging af en volstaan op dit moment met ‘houden’.

Bekijk de detailpagina van Pharming

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!