Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Opinie Maarten Snijders, 3 okt 2016 08:58

Onze 19 internationale kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze 24 kooptips van Nederlandse aandelen. Vandaag het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen.

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere vrijdag een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze kooptips van internationale aandelen.

 

Kwartaalresultaten Allianz vallen niet mee
Het mindere kwartaal bij Allianz kan voor een behoorlijk deel door eenmalige posten worden verklaard. De draai bij vermogensbeheer is positief. Wij beschouwen Allianz nog steeds als meer degelijk dan AXA en handhaven dan ook ons koopadvies.

Volop kansen voor Alphabet
We voorzien geen drama voor de omzet van Apple, maar ook geen reden tot optimisme. De riante financiële positie en de waardering van het aandeel maken dat we ons advies nog altijd op zijn plaats vinden. De voorkeur gaat uit naar Alphabet, waar de resultaten blijven stijgen.

Bayer en Monsanto sluiten overnameakkoord
De kwartaalcijfers van Bayer steken met een omzetdaling van slechts 1% naar €11,8 mrd en een ebit-groei van 8% naar €2,2 mrd gunstig af tegen die van BASF.

Danone realiseert flinke winststijging
Het Franse Danone doet middels innovatie en acquisities verwoede pogingen om de dominante Zuiveldivisie weer meer te laten groeien. Dat lukt tot nu toe ten dele. De andere divisies presteren zeer goed. Wij vertrouwen op meer groei bij Zuivel en handhaven ons koopadvies.

Dupont
De degelijke kwartaalcijfers en de goede vooruitzichten dat er tientallen miljarden vrijkomen door de fusie en opsplitsing zijn aanleiding om het advies voor DuPont te verhogen naar ‘kopen’.

Experian ziet de groei versnellen
Experian is een bedrijf met een ijzersterk trackrecord. De derdekwartaalcijfers bevestigen dat de autonome groei bezig is te versnellen.

Doorgeschoten pessimisme
Beleggers zijn in de erg cyclische auto-industrie nooit bereid om hoge multiples te betalen en zijn in deze latere fase van de cyclus extra voorzichtig. Bij General Motors is het pessimisme echter te ver doorgeschoten, zodat we het koopadvies herhalen.

Gilead schroeft verwachtingen terug
De kwartaalcijfers van biotechconcern Gilead Sciences (GILD) stonden in het teken van tegenvallende verkopen van hepatitis C-medicijn Harvoni. De afzet van dit middel daalde met 29% tot $2,56 mrd. Dat was beduidend minder dan de $2,87 mrd waar analisten op hadden gerekend.

Home Depot krijgt impuls van de huizenmarkt
Home Depot verhoogde de omzet in het tweede kwartaal met 6,6% (naar $26,5 mrd). Gemeten in dezelfde winkels was dat 4,7%. De klanten gaven ook weer gemiddeld meer uit. Het bedrijf profiteert vooral van de gunstige ontwikkelingen bij de verkoop van bestaande huizen.

Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.

Vertrouwen in JNJ gesterkt
Johnson & Johnson schroeft de omzet op en verhoogt de prognose voor heel 2016.

JPMorgan laat zijn klasse zien in tweede kwartaal
JPMorgan Chase blijft ook onder moeilijke marktomstandigheden goed presteren. Vergeleken met de concurrentie springt de bank zowel op inkomstengebied als op uitgavengebied er positief uit. De waardering is bescheiden en het advies luidt ‘kopen’.

Tegenwind voor toerismesector slechts tijdelijk
De toerismesector groeit gestaag. Wij geven daarom in de cruisesector een langetermijnkoopadvies voor Carnival, in de hotelsector één voor Intercontinental Hotels Group en bij amusementsparken één voor Cedar Fair, naast het bestaande koopadvies voor LVMH.

Alle seinen op groen voor de uitzendmarkt
Hoewel de koersen van de uitzenders bij publicatie van de kwartaalcijfers zuidwaarts afbogen, zijn vooral Randstad en Manpower aantrekkelijke aandelen, die te laag zijn gewaardeerd.

Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.

Novartis is er nog niet
De extra investeringen van Novartis hebben dit jaar geleid tot een aanpassing van onze winsttaxatie voor 2016 van $4,95 naar $4,90. Op een koers-winstverhouding van 16,7 – in een lastig overgangsjaar – handhaven we ons koopadvies.

Rio Tinto favoriet in opkrabbelende sector
De grote ijzerertsproducenten zien al redenen om de investeringen te gaan verhogen. Er zijn nog punten van zorg, maar we vinden het aandeel Rio Tinto gegeven de huidige moeilijke omstandigheden niet duur. Dit is onze favoriet in de sector.

Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.

Tesco verhoogt opnieuw omzet in VK
Wij blijven Tesco als herstelkandidaat zien en handhaven het speculatieve koopadvies.

Klik hier voor de rendementen van onze internationale tips van juli

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!