Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 19 sep 2016 11:42

Deze 44 tips gaan u binnen een jaar rijk maken

0 0 Leestijd ongeveer

Eens per maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze technische analyse-kooptips van Nederlandse aandelen. Vandaag bundelen we onze TA-kooptips van buitenlandse aandelen.

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen, gebaseerd op technische analyse.

AB InBev start stijgende trend
AB InBev bevindt zich op het niveau van begin 2015. Toch vinden wij het aandeel nu aantrekkelijk worden.

Alphabet knaagt aan stijgende trend
Met een verzwakking van zowel het absolute als het relatieve technische beeld houden wij Alphabet nauwlettend in de gaten, maar we geven vooralsnog het koopadvies het voordeel van de twijfel.

Amazon breekt nieuwe records
Amazon.com wist recent weer nieuwe records te breken. Een hoogste koers aller tijden is een klassiek positief technisch signaal.

AT&T stemt weer vrolijk
De onderliggende relatievesterktelijn kent een stijgende trend, wat aangeeft dat AT&T aanzienlijk beter presteert dan de markt als geheel.

Bank of America kan verder omhoog
Bank of America heeft het negatieve beeld overtuigend van zich afgeschud. Er ligt een verdere stijging in het verschiet; de bank krijgt daarom een vers koopadvies.

BASF naar stijgende trend
BASF werkt al langere tijd aan een structurele verbetering van het technische beeld. Dat blijkt onder meer uit de opeenvolgende hogere koersbodems die worden gevormd in de weekgrafiek van BASF. Met de koersdoorbraak boven €72 wordt nu ook een hogere koerstop neergezet.

BHP Billiton verdient adviesverhoging
BHP Billiton bereikte medio januari het laagste niveau in tien jaar, dat dus ook nog eens lager lag dan de bodem in 2008. De markt vond een afwaardering van meer dan 80% ten opzichte van de koers in de voorgaande jaren echter genoeg.

Biogen op weg naar $400
Biogen (BIIB) kijkt voor het eerst in lange tijd weer omhoog. De laatste weken is het technische beeld flink verbeterd. Zowel de dalende weerstandslijn als het 40-weeks gemiddelde is in opwaartse richting gebroken.

BP onderscheidt zich
Alles wijst erop dat er voor BP nog een verdere weg omhoog in het verschiet ligt. Op een termijn van meerdere maanden richten wij ons op het koersdoel op 485 pence, het hoogtepunt van 2015. Het advies wordt verhoogd naar ‘kopen’.

Caterpillar pakt door
De aanhoudende verbetering van het technische beeld en de doorbraak boven $75 zijn de aanleiding om het advies te verhogen naar ‘kopen’.

Cisco bevestigt stijgende trend
Voorlopig hebben wij geen twijfel en handhaven we het bestaande koopadvies.

Danone breekt door
Danone heeft lange tijd een weinig enerverend koersverloop gekend. Misschien ook niet vreemd voor een aandeel uit de voedingssector. Maar aan het saaie koersverloop lijkt nu een einde te komen met de doorbraak van het aandeel boven €65.

Deutsche Post breekt door
De doorbraak van Deutsche Post is overtuigend. Nu het aandeel een laatste hindernis heeft genomen, geven wij voor Deutsche Post een vers koopadvies.

Dupont steekt de nek uit
Het eerste koersdoel plaatsen wij op $75, het hoogtepunt uit 2015. Vanaf het huidige koersniveau biedt dat voldoende perspectief voor een nieuw koopadvies.

Experian trekt stijgende trend door
Of het tot een correctie komt, is nog maar zeer de vraag. Het positieve scenario dat wij voor ogen hebben, geeft daartoe geen aanleiding. Voor ons is er voldoende reden om het bestaande koopadvies nogmaals onder de aandacht te brengen.

Exxon Mobil stoomt door
Na het overtreffen van het koersdoel op $97,50 kan Exxon Mobil doorstomen naar het hoogtepunt van 2014 rond $105. Vanzelfsprekend handhaven wij het bestaande koopadvies.

Aandeelhouders Facebook kunnen rustig blijven zitten
Bestaande aandeelhouders kunnen rustig blijven zitten in de verwachting dat de stijgende trend zich zal voortzetten. En nieuwe aandeelhouders staat niets in de weg om alsnog in te stappen.

General Electric doet stap terug
De meeste kans dichten wij toe aan een nieuwe opleving en een voortzetting van de stijgende trend. Het koopadvies blijft dan ook gehandhaafd, net als het koersdoel op $38.

Glencore draait naar positief technisch beeld
Met de volatiliteit die hoort bij het aandeel Glencore is een grote koersstijging naar 300 pence mogelijk in de komende maanden. Daarbij hoort een vers koopadvies.

Hewlett Packard Enterprise behaalt koersdoel $22
Hewlett Packard Enterprise (HPE) is als afsplitsing pas sinds oktober 2015 beursgenoteerd. De eerste maanden beleefden beleggers weinig plezier aan de nieuwe beursnotering.

Home Depot raakt vermoeid
Pas onder $120 krijgen wij twijfels over het positieve beeld op de langere termijn. Dan valt Home Depot namelijk uit het stijgende trendkanaal. Voorlopig handhaven wij het bestaande koopadvies.

HSBC heeft potentie
Na jarenlange misère doet HSBC weer mee. Reden voor een vers koopadvies.

IBM geeft positief signaal af
De voedingsbodem is sterk genoeg om een verdere stijging te verwachten naar het koersdoel op $175. Het advies wordt dan ook verhoogd naar ‘kopen’.

Intel kansrijk op weg naar $43
Intel is technisch weer geschikt om deel uit te maken van een Amerikaanse beleggingsportefeuille. Vanzelfsprekend gaat dit gepaard met een verhoging van het advies naar ‘kopen’.

Johnson & Johnson blijft verbazen
Het technische beeld blijft onverminderd positief en het koopadvies blijft gehandhaafd.

JP Morgan kijkt weer omhoog
Tussentijdse correcties brengen geen schade aan het technische beeld zolang het aandeel boven de eerder genoemde gemiddeldelijn rond $62 blijft. Het advies wordt verhoogd naar ‘kopen’.

Linde zet door
Het koersherstel van Linde zet krachtig door. Reden voor een vers koopadvies.

L’Oréal heeft neuzen in dezelfde richting
Tussentijdse correcties dienen te worden opgevangen door de gemiddeldelijn die momenteel rond €160 beweegt. Daaronder komt het positieve scenario in gevaar. Voorlopig is dat niet onze verwachting en verhogen wij het advies naar ‘kopen’.

Merck richt zich op $63
Het $56-niveau vormt nu een goede steun. Het advies voor Merck wordt verhoogd naar kopen.

Nestlé op de rand van een doorbraak
Vanuit de gedachte dat hogere koersen realistisch zijn in de komende weken tot maanden durven wij een koopadvies aan en plaatsen wij het koersdoel op CHF83.

Oracle smaakt naar meer
Oracle heeft opnieuw een stap gezet in de richting van een sterker technisch beeld. Deze stap is genomen met de doorbraak boven de weerstand rond $41.

Petrobras nadert koersdoel op $10
Petrobras heeft bijna weer een dubbelcijferige beurskoers bereikt. We handhaven het bestaande koopadvies.

Uur van de waarheid breekt aan
Pfizer heeft een vervolg gegeven aan de verbetering van het technische beeld zoals wij dat schetsten in een update in mei. Hierdoor is het aandeel aanbeland op het cruciale weerstandsniveau rond $36.

Philip Morris geeft het voorbeeld
Onze verwachting is een opwaartse impuls waarbij het koersdoel ligt op $120. Zelfs een correctie terug naar de onderliggende steunlijn en gemiddeldelijn, beide rond $97, doen geen afbreuk aan het positieve trendbeeld. Het koopadvies blijft gehandhaafd.

Procter & Gamble stoomt lekker door
Wij houden alle vertrouwen in een voortzetting van de stijgende trend en handhaven het koopadvies.

SAP krijgt de smaak te pakken
SAP heeft de smaak goed te pakken de laatste weken. Met een krachtige beweging zoekt het aandeel de bovenkant van het trendkanaal op. Daarmee krijgt de stijgende trend die al lang geleden werd ingezet een vervolg.

Schlumberger eindelijk boven $82
Schlumberger stelt beleggers een mooie rit in het vooruitzicht. Een nieuw koopadvies dus.

Siemens zet verbetering door
Voorlopig is een val onder €90 niet onze verwachting en gaan wij uit van een stijging van het aandeel in de komende weken. Daarbij hoort een vers koopadvies.

Vale door de bocht
Vale is door de bocht. Na een jarenlange afwaardering van het aandeel en een overduidelijk dalende trend heeft Vale deze trend nu kunnen draaien.

Verizon Communications breekt door $55-grens
Verizon laat een positief technisch beeld zien. Op indrukwekkende wijze breekt het aandeel door de $55-grens.

Vinci bewandelt de weg der geleidelijkheid
Vinci zet zijn zegetocht de komende maanden waarschijnlijk voort. We houden dan ook het vertrouwen in het huidige koopadvies.

Vodafone naar 255
Vodafone laat een belangrijke verbetering zien van het technische beeld. Vooral sinds recent de weerstand rond 225 pence is gebroken, kan het aandeel zich opmaken voor een verdere stijging.

Wal-Mart tegen de stroom omhoog
Wal-Mart verdient een plaats in een breed gespreide Amerikaanse aandelenportefeuille. Het koopadvies blijft dan ook onverminderd van kracht.

Bekijk ook het overzicht van onze technische adviezen op Nederlandse aandelen

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!