Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Freek Tewes, 1 sep 2016 15:45

Halfjaarcijfers Value8 niet goed ontvangen

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De halfjaarcijfers van Value8 vielen woensdag bij beleggers niet in goede aarde. De wpa voor amortisatie kwam uit op €0,27 tegen €0,35 in dezelfde periode vorig jaar. Een verlies bij Kersten Healthcare (medische hulpmiddelen) en een afboeking van €0,8 mln op een vestiging van Prika (kaasverwerking) drukten de resultaten. Eind juli meldde Value8 al dat bij Kersten een nieuwe CEO is aangesteld en alle strategische opties, inclusief verkoop, worden onderzocht. Ook de koersdalingen van IEX Group en Novisource deden de winstontwikkeling geen goed.

Er waren ook positieve ontwikkelingen. Zo liet Eetgemak, leverancier van zorg- en dieetmaaltijden, afgelopen maanden een ‘solide’ groei van de resultaten zien, profiteerde goudhandelaar AmsterdamGold van de stijgende goudprijs en verbeterden de resultaten van detacheerder Source. Toekomstige investeringen zullen vooral tot doel hebben om bestaande ondernemingen te versterken door middel van add-on acquisities en het vergroten van meerderheidsbelangen. Value8 voorziet in de tweede jaarhelft een voorzetting van de trend uit het eerste halfjaar. Een prognose van de jaarwinst geeft Value8 niet af.

Lees verder in het Dossier Value8

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!