Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Opinie Erik Klooster, 15 jul 2016 13:40

Beleggersenquête: brokers krijgen 7 plus

0 0 Leestijd ongeveer

Lezers van Beleggers Belangen zijn over het algemeen tevreden over hun broker. Ze geven hun broker gemiddeld een 7,3 als rapportcijfer, blijkt uit de laatste enquête op de webiste van Beleggers Belangen. De populairste broker is BinckBank. Ruim 20% van de deelnemers aan de enquête voert zijn transacties uit via BinckBank, op de voet gevolgd door DeGiro die door 17% van de deelnemers is ingeschakeld. De top 5 wordt gecompleteerd door banken: ABN Amro (16%), Rabobank (13%) en ING (10%). Onderaan bungelt het Britse iDealing dat pas sinds eind vorig jaar zijn diensten in Nederland aanbiedt. Niemand van de respondenten had de weg naar iDealing nog gevonden.

Kosten bron van ergernis
Ondanks het gemiddeld hoge rapportcijfer heeft zo’n 40 procent van de deelnemers klachten over zijn broker. De kosten die brokers in rekening brengen vormen de grootste bron van ergernis. Uit de enquête bleek dat de kosten ook het belangrijkste criterium zijn om met een broker in zee te gaan; vervolgens kunnen de tarieven toch tegenvallen. En leiden tot de keuze voor een andere broker. Respondenten gaven desgevraagd aan in hun maag te zitten met prijsverhogingen. Ook is er ergernis over het ontbreken van gemiddelde aankoopprijzen, waardoor het onduidelijk is wanneer je winst kunt nemen.

Behalve aan de kosten hechten beleggers veel belang aan het gebruiksgemak dat hun broker biedt. Vormen gunstige tarieven met 36% het belangrijkste argument om voor een broker te kiezen, het gebruiksgemak komt met 34% op een overtuigende tweede plaats. Gevolgd door de handelsmogelijkheden (14%) en de service die brokers bieden (9%). Komend najaar houdt Beleggers Belangen traditiegetrouw een uitgebreid onderzoek naar uw ervaringen met brokers, waarbij deze en andere vragen opnieuw aan de orde komen.

Nieuwe enquête
De nieuwe beleggersenquête staat nu online. We willen graag van u weten of u de ophanden zijnde Brexit al in uw portemonnee heeft gevoeld. De Europese banken hebben de gevolgen al wel gevoeld. Sommigen vrezen daarom voor een nieuwe eurocrisis. Bent u daar ook bang voor of haalt u uw schouders erover op?