Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Christian Slagter-Koster, 18 mei 2016 12:50

Value8 probeert zorgen weg te nemen

0 0 Leestijd ongeveer

Een ingelaste bijeenkomst over de perikelen bij Value8 heeft ons weinig nieuwe inzichten opgeleverd, behalve dat er gegadigden blijken te zijn om Source over te nemen. Het koopadvies blijft staan.

Vorige week ontstond tumult over Value8. Analist Roel Gooskens zette op het digitale financiële platform Follow The Money vraagtekens bij de manier waarop de investeringsmaatschappij waardeveranderingen in deelnemingen boekt. De koers van het aandeel Value8 daalde daarop fors.

Value8 hield woensdag een ingelaste beleggersbijeenkomst om opheldering te geven. Diezelfde ochtend publiceerde Gooskens op FTM een vervolg op zijn eerdere analyse en werd Source Group ontleed, een deelneming waarin Value8 een belang heeft van 64%. De conclusie luidde dat zaken onduidelijk zijn.

Tijdens de beleggersbijeenkomst probeerde Peter Paul de Vries het vertrouwen van beleggers terug te winnen door onder meer de waarde van de meerderheidsbelangen te onderbouwen. Daarbij haalde hij uitspraken van hoogleraar Henk Langendijk aan, die recent in De Telegraaf stelde dat de waardering van beursfonds Value8 boterzacht is. De Vries noemde artikelen in de media ‘stemmingmakerij’ en ‘een aanslag’ op zijn bedrijf en zei dat Gooskens wederhoor had moeten plegen.

Tegelijkertijd stak de Value8-topman de hand in eigen boezem en beloofde hij dat het bedrijf verbeteringen gaat doorvoeren in zijn communicatiebeleid. Gooskens was zelf ook aanwezig in de zaal, wat vooral leidde tot verwijten over en weer. De Vries gaf geen antwoord op een verzoek van Gooskens om de winstopbouw uit te leggen.

Bekijk het Dossier Value8

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.