Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Freek Tewes, 4 mei 2016 11:07

Portefeuille NL: verkoop Value8, aankoop Besi

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Onze Nederlandse aandelenportefeuille laat sinds de start een rendement zien van 42,6%. Dit jaar lopen we echter nog wat achter bij de AEX total return. Wij hadden al een aantal aanpassingen gemaakt, maar een artikel van ‘Follow The Money’ gooide roet in het eten. Daar werden vraagtekens gezet bij de wijze van boekhouden van Value8. Hoewel wij op onze beurt de aantijgingen in twijfel trekken, ging het fonds dinsdag 7,3% onderuit. Woensdagochtend kwam een min van 8,5% op de borden.

Wij hebben daarop de stukken verkocht en aandelen Besi voor een bedrag van €1000 aangeschaft. Het is een fonds dat wij al enkele maanden in de gaten houden en sinds de publicatie van de eerstekwartaalcijfers zijn de vooruitzichten duidelijk verbeterd. Het bedrijf verwacht zelf een omzetstijging van 20-25% in het tweede kwartaal. Wij zijn bovendien optimistischer geworden voor de groei in de kwartalen daarna. Daarnaast is het aandeel niet (te) hoog gewaardeerd.

Totaalrendement portefeuille: +42,6% (1 juli 2013 – 3 mei 2016)

Bekijk hier de Portefeuille NL

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.