image description

Dividend

Dividend is een periodieke uitkering aan de aandeelhouder in de vorm van cash of nieuwe aandelen.

De meeste Nederlandse bedrijven keren jaarlijks of halfjaarlijks dividend uit, terwijl in de Verenigde Staten een kwartaaldividend standaard is. Historisch gezien is dividend vooral op lange termijn steeds belangrijker voor het totaalrendement voor beleggers, zeker wanneer er consequent wordt herbelegd. Daarnaast kan een dividenduitkering dienen als extra inkomen.

Updates

Aandelen Internationaal

BASF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
verkopen
Update

Tesco

Advies
kopen
Update

Unilever

Advies
kopen
Afbeelding bij artikel Beter Beleggen: dividend, momentum en rendement
OpinieIvan Snurer, 16 nov 2016 13:58

Beter Beleggen: dividend, momentum en rendement

Theorie en vertrouwen in dividend is een ding, het vinden van de juiste aandelen en het realiseren van rendement is een ander verhaal. ‘The dogs of the Dow’ is een simpele dividendstrategie. Toch heeft de mens een uitgesproken voorkeur voor complexe beslisregels en uiteraard: het dividendrendement is niet alles.

0 0
Afbeelding bij artikel Hoog dividend is gevaarlijk
OpinieVincent van Roon, 30 aug 2016 13:11

Hoog dividend is gevaarlijk

Hoe hoger het dividendrendement, des te blijer de belegger. Dat was een stelling die tot voor kort opging. Maar beleggers zijn zich achter de oren gaan krabben na slecht nieuws over Shell, het beste dividendaandeel van Nederland. Het dividend wordt de komende jaren waarschijnlijk verlaagd.

0 0
Afbeelding bij artikel The King’s List
OpinieIvan Snurer, 26 aug 2016 08:40

The King’s List

Er zijn bedrijven die elk jaar dividend betalen, een enkeling al meer 200 jaar. Er bestaan ook aandelen zoals de Dividend Aristocrats, die 25 jaar op rij elk jaar meer dividend betalen. Een nog selecter gezelschap doet dat al meer dan 50 jaar. Dit zijn de Dividend Kings.

0 0
Afbeelding bij artikel Aankopen dragen bij aan succes dividendportefeuille
OpinieMenno van Hoven, 16 aug 2016 14:26

Aankopen dragen bij aan succes dividendportefeuille

De dividendportefeuille tikte bij de slotkoersen van 15 augustus opnieuw een recordstand aan, met een totaalrendement van 134,8%. In 2016 is het rendement nu 6,3%, dankzij de uitblinkende Amerikaanse aandelen. Onderstaand een overzicht van de meest recente stand van zaken.

0 0
Afbeelding bij artikel Amerikaanse hoog-dividendtips +9,8%
OpinieMenno van Hoven, 9 aug 2016 17:09

Amerikaanse hoog-dividendtips +9,8%

In het Dividend E-magazine van 24 juni tipte ik acht kwalitatief sterke Amerikaanse aandelen met een dividendrendement van minimaal 4%. Krap anderhalve maand verder is het gemiddelde rendement 9,8%, met Garmin (+29%) als grote uitblinker. Bovendien hebben twee aandelen sindsdien hun dividend verhoogd.

0 0
Afbeelding bij artikel Ex-dividend-overzicht augustus
OpinieMenno van Hoven, 26 jul 2016 13:12

Ex-dividend-overzicht augustus

In de maand augustus zullen acht aandelen uit de dividendportefeuille ex-dividend gaan. Naast Unilever keren ook de Nederlandse aandelen Aperam, Sligro en Binck uit in de maanden augustus en september. Acomo deed dat deze week al. Zoals gebruikelijk wordt het ex-dividend-overzicht ook ditmaal weer gedomineerd door Amerikaanse aandelen, die vrijwel allemaal op kwartaalbasis uitkeren.

0 0
Afbeelding bij artikel Amerikaanse financials verhogen massaal dividend
OpinieMenno van Hoven, 20 jul 2016 17:11

Amerikaanse financials verhogen massaal dividend

De voorbije weken verhoogden veel Amerikaanse financials hun dividend, als gevolg van de uitslag van de stresstest voor banken. Voor de dividendportefeuille waren er dividendverhogingen voor onder meer General Mills en Walgreens Boots Alliance.

0 0
Afbeelding bij artikel Europese dividend smallcaps goed voor +28,6%
OpinieMenno van Hoven, 19 jul 2016 12:26

Europese dividend smallcaps goed voor +28,6%

In het Dividend E-magazine van januari dit jaar tipte ik vijf veelbelovende Europese dividend smallcaps (‘vijf pareltjes van smallcaps uit Europa’), volgend op vijf vergelijkbare tips voor de Amerikaanse markt een maand eerder. Het ging om Poundland Group, Ontex, DeLonghi, Teleste en Vitrolife.

0 0
Afbeelding bij artikel Veel tips en adviezen tijdens chatsessie
OpinieRedactie Beleggers Belangen, 5 jul 2016 14:27

Veel tips en adviezen tijdens chatsessie

Afgelopen dinsdag konden abonnees van Beleggers Belangen een uur lang al hun vragen kwijt aan redacteuren Menno van Hoven en Karel Mercx. In totaal werden zo’n 30 vragen beantwoord, waarbij er naast het thema Brexit met name ook veel aandacht was voor de dividendportefeuille en de daarin opgenomen aandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Ex-dividend overzicht juli
OpinieMenno van Hoven, 20 jun 2016 09:57

Ex-dividend overzicht juli

In het maandelijkse ex-dividend overzicht staan dit keer vooral veel Amerikaanse aandelen, die zoals bekend allemaal per kwartaal uitkeren. In Nederland is er in juli slechts één aandeel dat ex-dividend gaat. Bekijk hieronder het volledige overzicht voor juli. De aandelen opgenomen in de dividendportefeuille zijn rood gekleurd.

0 0