image description

Dividend

Dividend is een periodieke uitkering aan de aandeelhouder in de vorm van cash of nieuwe aandelen.

De meeste Nederlandse bedrijven keren jaarlijks of halfjaarlijks dividend uit, terwijl in de Verenigde Staten een kwartaaldividend standaard is. Historisch gezien is dividend vooral op lange termijn steeds belangrijker voor het totaalrendement voor beleggers, zeker wanneer er consequent wordt herbelegd. Daarnaast kan een dividenduitkering dienen als extra inkomen.

Updates

Update

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Gemalto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Stortvloed aan dividendnieuws
OpinieMenno van Hoven, 1 mrt 13:57

Stortvloed aan dividendnieuws

De voorbije weken regende het jaarcijfers en daarmee ook aankondigingen over het dividend.

0 0
Afbeelding bij artikel (Voorlopig) ex-dividend overzicht Nederland/Europa
OpinieMenno van Hoven, 23 feb 15:24

(Voorlopig) ex-dividend overzicht Nederland/Europa

De dividendagenda voor 2017 begint steeds meer vorm te krijgen nu veel Nederlandse en Europese bedrijven met hun jaarcijfers komen. We maken een overzicht van de eerstvolgende Nederlandse en Europese aandelen die ex-dividend gaan.

0 0
Afbeelding bij artikel Beter Beleggen: En wat doet u met het dividend?
OpinieIvan Snurer, 9 feb 08:04

Beter Beleggen: En wat doet u met het dividend?

Beleggers hadden eind vorige eeuw amper oog voor het dividend. Het was immers de tijd dat internetaandelen tot in de hemel groeiden. Door het abrupte einde van het internetsprookje en de grote recessie zijn beleggers echter met andere ogen naar het dividend gaan kijken.

0 0
Afbeelding bij artikel Vers (dividend) bloed
OpinieMenno van Hoven, 8 feb 11:12

Vers (dividend) bloed

Eén keer per jaar bekijkt Standard & Poor’s de samenstelling van befaamde Dividend Aristocrats Index. Bij de jaarlijkse herbalancering eind januari werden twee nieuwe aandelen toegevoegd en werd één aandeel geschrapt. Ook was er vorige week een nieuwe aankoop voor de dividendportefeuille.

0 0
Afbeelding bij artikel Vijf veelbelovende Amerikaanse small- en midcaps
OpinieMenno van Hoven, 2 feb 11:13

Vijf veelbelovende Amerikaanse small- en midcaps

Het jaar 2016 verliep uitstekend voor Amerikaanse smallcaps met uiteindelijk forse koerswinsten voor de vijf tips van het Dividend E-magazine van december 2015. Desondanks zijn er nog genoeg kansrijke aandelen die met het oog op de lange termijn gekocht kunnen worden. Net als inmiddels ruim een jaar geleden bekijk ik vijf veelbelovende Amerikaanse smallcaps.

0 0
Afbeelding bij artikel Dividendnieuws stroomt binnen
OpinieMenno van Hoven, 30 jan 15:05

Dividendnieuws stroomt binnen

In 2017 is er inmiddels veel positief nieuws te melden op het dividendfront, ook voor de dividendportefeuille. Met de vele jaarcijfers druppelen ook de verschillende dividendaankondigingen binnen, ook van eigen bodem. In de Verenigde Staten waren het in januari veel Dividend Aristocrats die met nieuws kwamen.

0 0
Afbeelding bij artikel Beter Beleggen: dividend, momentum en rendement
OpinieIvan Snurer, 16 nov 2016 13:58

Beter Beleggen: dividend, momentum en rendement

Theorie en vertrouwen in dividend is een ding, het vinden van de juiste aandelen en het realiseren van rendement is een ander verhaal. ‘The dogs of the Dow’ is een simpele dividendstrategie. Toch heeft de mens een uitgesproken voorkeur voor complexe beslisregels en uiteraard: het dividendrendement is niet alles.

0 0
Afbeelding bij artikel Hoog dividend is gevaarlijk
OpinieVincent van Roon, 30 aug 2016 13:11

Hoog dividend is gevaarlijk

Hoe hoger het dividendrendement, des te blijer de belegger. Dat was een stelling die tot voor kort opging. Maar beleggers zijn zich achter de oren gaan krabben na slecht nieuws over Shell, het beste dividendaandeel van Nederland. Het dividend wordt de komende jaren waarschijnlijk verlaagd.

0 0
Afbeelding bij artikel The King’s List
OpinieIvan Snurer, 26 aug 2016 08:40

The King’s List

Er zijn bedrijven die elk jaar dividend betalen, een enkeling al meer 200 jaar. Er bestaan ook aandelen zoals de Dividend Aristocrats, die 25 jaar op rij elk jaar meer dividend betalen. Een nog selecter gezelschap doet dat al meer dan 50 jaar. Dit zijn de Dividend Kings.

0 0
Afbeelding bij artikel Aankopen dragen bij aan succes dividendportefeuille
OpinieMenno van Hoven, 16 aug 2016 14:26

Aankopen dragen bij aan succes dividendportefeuille

De dividendportefeuille tikte bij de slotkoersen van 15 augustus opnieuw een recordstand aan, met een totaalrendement van 134,8%. In 2016 is het rendement nu 6,3%, dankzij de uitblinkende Amerikaanse aandelen. Onderstaand een overzicht van de meest recente stand van zaken.

0 0