Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 24 feb 2016 12:56

Winst Flow Traders daalt door afnemende handelsactiviteit

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Flow Traders heeft in het vierde kwartaal te maken gekregen met een behoorlijke afname in de ETP-handel. De onderneming heeft zich gespecialiseerd in de handel in ETF’s en soortgelijke producten met een marktaandeel van bijna 20% in Europa en circa 4% in de Verenigde Staten. Als vrij grote partij kon Flow Traders zich niet onttrekken aan de dalende handelsactiviteit als gevolg van een lagere volatiliteit en omdat partijen richting het jaareinde geen grote veranderingen in de posities wilden aanbrengen.

Het handelsvolume van €144 mrd lag 16% lager dan in de voorgaande drie maanden. De handelsinkomsten van €64,5 mln lagen 30% onder het niveau van het derde kwartaal en de ebitda daalde van €48,4 mln naar €31,2 mln. Als gevolg van een lagere belastingdruk viel de winst maar met 21% terug naar €29,8 mln, oftewel €0,64 per aandeel. De daling vormt een groot contrast met de winststijging van 29% in het voorgaande kwartaal.

Op de lange termijn kan Flow Traders profiteren van de toenemende inzet van ETP’s, maar door het grillige winstverloop is er geen aanleiding om het houdadvies nu te wijzigen. <

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!