Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Jeroen Boogaard, 24 feb 2016 14:35

Recessieangst Verenigde Staten overdreven

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Beleggers maken zich de laatste tijd zorgen over een nieuwe recessie in de Verenigde Staten. Ze vrezen de gevolgen voor de Amerikaanse economie van de sterk gedaalde olieprijzen en zwakte in opkomende landen. Vooralsnog houdt ’s werelds grootste economie zich echter goed staande. Dit is vooral te danken aan de consument. De detailhandelsverkopen stegen in januari vergeleken met de voorgaande maand met 0,2%, waar economen in doorsnee een stijging van 0,1% hadden voorzien. Ten opzichte van een jaar geleden lagen de bestedingen 3,4% hoger. Het consumentenvertrouwen is deze maand onverwacht hard teruggelopen, maar dat heeft waarschijnlijk vooral te maken met de onrust op de beurzen. Gezien de gezonde arbeidsmarkt en huizenmarkt, en de lage olieprijzen, heeft de Amerikaanse consument geen reden de hand op de knip te houden. De problemen zitten dan ook vooral in de industrie, maar die zullen de economie waarschijnlijk niet laten ontsporen. De VS leunen immers voor 70% op consumentenbestedingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!