Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Hildo Laman, 24 feb 2016 14:32

ASMI zet in op tweede jaarhelft

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

ASMI verwacht een mindere start van het jaar, maar rekent op verbetering in de laatste kwartalen. Ons koopadvies blijft van kracht.

Ondanks een zwakkere tweede helft is de jaaromzet van ASMI met maar liefst 22,7% gestegen. Een deel hiervan werd veroorzaakt door valuta-effecten, maar als dit buiten beschouwing wordt gelaten is de groei volgens ASMI 14%, en dat is nog altijd prima. De nettowinst over 2015 bedraagt €153,9 mln, een plus van 12,1%.

Het is waarschijnlijk dat dit jaar minder goed wordt dan vorig jaar

Het minder goede nieuws is dat de eerste twee kwartalen van dit jaar een stuk minder goed zullen zijn, ASMI verwacht in het eerste kwartaal een omzet van tussen de €135 en 145 mln, in het tweede kwartaal ligt de bandbreedte €5 mln hoger. Daarmee is het waarschijnlijk dat dit jaar minder goed wordt dan vorig jaar. Dat is geen verrassing, de sector zit al een paar kwartalen in een dip. Maar ASMI verwacht verbetering in de tweede helft van het jaar.

Bekijk de detailpagina van ASM International

Daarom zijn we met onze verwachting voor de wpa in 2016 niet al te negatief; €2,20 (2,44 in 2015). Daarmee is de k/w voor 2016 17,2. Het dividend is verhoogd naar €0,70 (van 0,60), waardoor het rendement 1,8% is. Al met al zien we geen aanleiding om het koopadvies te veranderen.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!