Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Tips Hildo Laman, 23 feb 2016 14:27

Yahoo

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Als Yahoo besluit tot een verkoop of afsplitsing van belangen, kan dit een aardig rendement opleveren. We adviseren Yahoo te kopen.

Yahoo richt zich niet alleen op de eigen activiteiten, maar heeft ook nog forse belangen. De combinatie wordt te laag gewaardeerd op de beurs.

Soms zijn er situaties waarbij de marktwaarde van een bedrijf en een berekening van de ‘som der delen’ een verschil oplevert. Als de marktwaarde lager is dan de som der delen, is dat mogelijk een beleggingskans. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlandse voorbeeld van ASMI en ASM Pacific tot een paar jaar geleden. Bij een dergelijke ‘onderwaardering’ moet altijd wel worden bedacht dat de situatie nog jaren zou kunnen voortduren.

Een verkoop of splitsing zou naar onze mening voor een aardige koersstijging kunnen zorgen voor het aandeel Yahoo

Met Yahoo is op dit moment iets vergelijkbaars aan de hand. Het internetbedrijf presteert op dit moment niet goed, waardoor de koers van het aandeel achter blijft. Maar Yahoo heeft naast de eigen activiteiten ook een aantal grote belangen; De grootste is een fors pakket aandelen in de Chinese e-commerce gigant Alibaba, dat een beursnotering heeft. Yahoo bezit bijna 384 miljoen aandelen, die op dit moment ongeveer $69 per stuk waard zijn. Per aandeel Yahoo komt dat neer op ongeveer $28.

Verder Heeft Yahoo bijna 2,5 miljard aandelen in Yahoo Japan (beursgenoteerd), die 439 yen per aandeel waard zijn. Per aandeel Yahoo komt dat neer op ongeveer $10. Dat is samen $38. Verder heeft Yahoo na aftrek van schulden ongeveer $5 mrd aan cash, wat neerkomt op $5 per aandeel. En dan is er nog de waarde van de overige activiteiten, zoals de Yahoo sites buiten Japan. Als dit samen wordt vergeleken met de koers van het aandeel, ongeveer $31, dan lijkt het er sterk op dat de markt te negatief aankijkt tegen Yahoo.

Yahoo heeft bij de laatste cijferpresentatie bekendgemaakt strategische opties te willen bekijken. Dat zou kunnen betekenen dat de belangen in Alibaba en Yahoo Japan verkocht gaan worden. Het is mogelijk dat Yahoo daar belasting over moet betalen, als er geen manier gevonden wordt om zo’n aanslag te omzeilen. Maar een verkoop of splitsing zou naar onze mening voor een aardige koersstijging kunnen zorgen voor het aandeel Yahoo. We vinden het aandeel rond $31 (en lager natuurlijk) koopwaardig. Het risico is dat de aandelen Alibaba en Yahoo Japan onderuit gaan, waardoor de bovenstaande som niet meer klopt.

Yahoo
Fondscode (ISIN)YHOO
BeursNasdaq
Hoogste koers 12 mnd$46,17
Laagste koers 12 mnd$26,15
Beurswaarde$29,4 mrd
Koers-winstverhouding 2015
Dividendrendement (t)

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!