Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Stephen Hendriks, 23 feb 2016 10:47

Candriam: vijf tips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Vermogensbeheerder Candriam geeft ook dit jaar weer vijf Europese aandelentips. Twee daarvan werden ook vorig jaar aangeraden.

In mei vorig jaar publiceerde vermogensbeheerder Candriam een top vijf van favoriete Europese aandelen die ook in de rubriek Analisten is besproken. Vorige week bracht de vermogensbeheerder zijn nieuwe top vijf naar buiten, maar voordat we aandacht besteden aan de nieuwe tips is het interessant om te kijken hoe de koersen van de favorieten van 2015 zich hebben ontwikkeld. Candriam was in mei positief over de aandelenmarkt, maar die visie is op indexniveau in ieder geval niet helemaal uitgekomen.

Tussen medio mei vorig jaar en februari dit jaar daalde de MSCI Europe Index met bijna 19%. Tot zo ver het slechte nieuws voor Candriam. Het goede nieuws is dat de vijf favorieten van de vermogensbeheerder die we hier vorig jaar mei hebben besproken het – zeker in dat licht gezien – zeker niet slecht hebben gedaan. Reckitt Benckiser was de absolute uitblinker met een koerswinst van bijna 15%. De andere vier bleven dichterbij de koers van medio mei. Twee daarvan boekten een kleine winst – Fresenius (2%) en Glanbia (2,5%). Unibail-Rodamco (2%) en Hexagon (5%) boekten een relatief klein verlies.

Onder de favorieten voor het lopende jaar bevinden zich twee aandelen die Candriam ook vorig jaar heeft aangeraden: Glanbia en Hexagon. Glanbia is een belangrijke speler op de markt voor eiwitsupplementen voor sporters en producent van eiwitingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Glanbia profiteert van trend als gezondheid, wellness en vergrijzing. Hexagon levert onder meer laser scanners en positioneringssystemen voor satellieten. De technologische innovaties zijn de drijvende kracht achter dit Zweedse bedrijf, meent de vermogensbeheerder.

De Britse farmaceut Shire is de derde favoriet van Candriam. Shire heeft zich via overnames tot een van de belangrijkste op zeldzame aandoeningen gespecialiseerde farmaceuten ontwikkeld. Dit in een marktsegment waar de concurrentie wat minder is zodat de prijsdruk ook lager is.

Ingenico, favoriet nummer vier, is wereldmarktleider op het gebied van betaalterminals, zoals bijvoorbeeld mobiele pinapparaten, en profiteert van de trend van elektronisch betalen en van e-commerce. De relatief kleine – €32 mrd aan beheerd vermogen – maar snelgroeiende Italiaanse vermogensbeheerder Azimut is de vijfde en laatste favoriet van Candriam.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!