Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Hendrik Jan Davids, 23 feb 2016 14:16

Technische Analyse Nederland: AEX kwetsbaar binnen trendkanaal

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Het technische beeld van de AEX-index laat geen ruimte voor onduidelijkheid. Alle belangrijke kenmerken wijzen op een dalende trend. Zo kent de weekgrafiek een patroon van lagere toppen en bodems en beweegt het 40-weeks gemiddelde in neerwaartse richting. Ook het momentum is nog omlaag gericht, gelet op de negatieve kruising van de MACD-indicator. Dat alles maakt de AEX kwetsbaar voor een daling op de lange termijn binnen de contouren van het dalend trendkanaal. Op de kortere termijn kan de beursgraadmeter de bovenkant van het trendkanaal bezoeken. Dat betekent dat er nog ruimte is tot 440 punten. Ogenschijnlijk een flink opwaarts potentieel maar op de langere termijn blijven onze ogen omlaag gericht. Een test van de onderkant van het trendkanaal betekent namelijk een neerwaarts risico tot 350 punten. Dat alles maakt ons voorlopig terughoudend ten aanzien van het Nederlandse beursklimaat.

aex


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!