Updates

Aandelen Nederland

BinckBank

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 17 feb 2016 10:20

Sligro doet overname in België

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Sligro verwacht dat de overname van het Belgische JAVA direct aan de winst per aandeel gaat bijdragen. De acquisitie is een belangrijke stap, maar gezien de k/w van 17,8 blijven we wel bij ons houdadvies.

Sligro heeft voor de divisie Foodservice (groothandel en levering aan ziekenhuizen, hotels en restaurants) een overname in België gedaan. Het bedrijf is marktleider in Nederland en had al bekendgemaakt ook in België te willen werken. Het gaat om JAVA Foodservice, met een jaaromzet van €129 mln. Sligro bezorgt zichzelf met JAVA een vliegende start in België: het zelf opzetten van een nieuwe tak had meer moeite gekost. Nu kan Sligro gebruikmaken van de kennis en vaardigheden van JAVA.
Er valt nog aan omzet te winnen, want om een indruk te geven: Sligro zelf kent bij Foodservice een jaaromzet van €1,8 mrd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!