Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 17 feb 2016 10:12

Geen veranderingen bij Holland Colours

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Holland Colours ziet de omzet bijna met een percentage in de dubbele cijfers stijgen.

Kleurstoffabrikant Holland Colours heeft de omzet in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2015/2016 met 9% opgeschroefd. Dat is voor het overgrote deel het gevolg van de opmars van de dollar ten opzichte van veel andere munten. Zonder valuta-effecten zouden de inkomsten slechts met 2% zijn toegenomen. In Europa stegen de inkomsten in de segmenten bouw- en siliconen & elastomeren en dat geldt ook voor de Amerikaanse bouwmarkt. In andere segmenten stokte de omzetgroei, terwijl de inkomsten in Azië onder druk stonden. De brutomarge liep licht op en de rentelasten daalden. Dat leidt tot een toename van het bedrijfsresultaat en de nettowinst. Hoeveel precies onderaan de streep overblijft wordt duidelijk bij de publicatie van de jaarcijfers op 26 mei. Hoewel de k/w van 9 aantrekkelijk oogt, moeten beleggers rekening houden met de hoge spread als gevolg van het lage handelsvolume en de dominante positie van (grootaandeelhouder) Holland Pigments. Daar komt voorlopig geen verandering in – evenmin als in het houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!