Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 17 feb 2016 14:05

Beurstik voor Euronext

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De omzetdaling in het vierde kwartaal is een tegenvaller en bij de vrij hoge waardering (k/w 16) komt slecht nieuws hard aan. In afwachting van de strategische plannen is er geen aanleiding het verkoopadvies aan te passen.

Met een omzet van €518,5 mln (+5%) in 2015 ligt Euronext een jaar voor op schema wat betreft de eigen doelstelling om in 2016 een omzet van ten minste €500 mln te boeken. De inkomsten namen toe door een hogere handelsactiviteit en dankzij grote beursintroducties, zoals die van ABN Amro, GrandVision en Amundi. De operationele winst voor buitengewone posten nam met 28% toe tot €277,8 mln en de nettowinst groeide met 46% tot €172,7 mln, wat neerkomt op €2,46 per aandeel. Het bedrijf stelt voor om daarvan €1,24 als dividend uit te keren.

Beleggers waren niet onder de indruk van de resultaten, want het aandeel viel al snel na opening met meer dan 10% terug. Die forse daling wordt veroorzaakt doordat de resultaten over het vierde kwartaal minder fraai zijn dan over de rest van 2015. De omzet daalde in de laatste drie maanden bijvoorbeeld met 4% naar €125,4 mln en de groei van de operationele winst met 12% tot €57,4 mln lag nog niet half zo hoog als in de eerste drie kwartalen.

Topman Stephane Boujnah vertelde dat de handelsactiviteit ondanks het zwakke beursklimaat goed op peil blijft en dat er in het tweede kwartaal een nieuw strategisch plan wordt ontvouwen. Beleggers hoopten eerder duidelijkheid te krijgen over de strategische koers van de onderneming en bovendien is Euronext niet immuun voor een afnemende handelsactiviteit als het beursklimaat langere tijd slecht blijft.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles