Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 17 feb 2016 13:31

AkzoNobel neemt coatingactiviteiten BASF over

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Strategisch is de overname een mooie zet en bovendien biedt de sterke financiële positie van AkzoNobel alle ruimte voor dit soort kleinere aankopen. Het houdadvies wordt herhaald.

Een week na publicatie van de jaarcijfers heeft AkzoNobel bekendgemaakt dat het voor €475 mln de industriële coatingactiviteiten van BASF koopt.Het Duitse concern wil zich meer richten op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde, zoals gewasbescherming, terwijl de overname ook heel goed past in de strategie van AkzoNobel om schaalgrootte in de drie focussegmenten (naast performance coatings zijn dat decorative paints en specialty chemicals) verder uit te bouwen. De onderneming krijgt patenten, technologieën en fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika in handen.

Topman Ton Büchner legde in een toelichting de nadruk op de positie op de belangrijke markt voor coil coatings, die dankzij de transactie wordt versterkt. De omzet van de overgenomen activiteiten was vorig jaar €300 mln en cijfers over de winstgevendheid werden niet naar buiten gebracht. Dat maakt het lastig om een financieel oordeel te vellen over de transactie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!