Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 16 feb 2016 14:58

Vastgoedportefeuille ECP boekt fraaie waardestijging

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het aandeel noteert tegen een bescheiden agio van circa 5% en biedt een dividendrendement van 5,5%. Daarmee blijft ECP koopwaardig.

Over het afgelopen halfjaar heeft ECP het direct beleggingsresultaat met 14% weten op te voeren naar €48,8 mln. De sterke winststijging is naast de bijdrage van overnames vooral te danken aan lagere financieringslasten. Door de plaatsing van nieuwe aandelen bleef de winst per aandeel steken op €1,03 (+1%). Op eigen kracht wist ECP de huren als gevolg van de lage indexatie met slechts 0,7% te verhogen. Dat is toch wat teleurstellend. De winkeliers draaien echter goed (winkelverkopen +4,5% op jaarbasis), waardoor er nauwelijks leegstand is en het huurherzieningspotentieel positief blijft.

De kwaliteit van de portefeuille wordt nog eens onderstreept door de sterke autonome waardegroei van 6% vergeleken met eind 2014. Dit was te danken aan een verdere daling van de aanvangsrendementen. Vanwege de extreem lage rente blijft de vraag naar eersteklas winkelcentra voorlopig sterk. De recente aankopen in Italië en Zweden zullen gaan bijdragen in de tweede helft van het lopende boekjaar, zodat we onze winsttaxatie van €2,15 per aandeel kunnen laten staan. Daarvan kan €2,08 worden uitgekeerd. ECP blijft vanuit een sterke financiële positie op zoek naar acquisities en kan de gemiddelde rentelasten van nu 2,7% nog verder verlagen. Dat zal de winstgroei ondersteunen.

De auteur heeft een positie in ECP

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles