Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Michiel Pekelharing, 15 feb 2016 16:50

Tipterugblik: J.P.Morgan US Smaller Companies Fund

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

We tipten het J.P.Morgan US Smaller Companies Fund een jaar geleden om in te haken op de aantrekkende economische groei in de Verenigde Staten. Het fonds belegt in kleinere ondernemingen, die gewoonlijk een groter deel van de omzet op de thuismarkt boeken dan grote multinationals. Beheerder Don San Jose heeft een goed trackrecord en legt de nadruk op meer cyclische ondernemingen.

Hoewel het fonds in de afgelopen twaalf maanden het gemiddelde rendement van andere fondsen in dit segment, en dat van de index, met respectievelijk 3,5 en 4,5% is voorgebleven, is de koers met meer dan 10% gedaald als gevolg van de ellende op de beurzen. Binnen het segment blijft het J.P.Morgan US Smaller Companies Fund favoriet, maar de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn de afgelopen twaalf maanden behoorlijk verslechterd door de klap die de schalie-industrie krijgt als gevolg van de lage olieprijs. Het fonds krijgt een verkoopadvies.