Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Peter Schutte, 12 feb 2016 15:44

Superstock: 22nd Century Group

0 0 Leestijd ongeveer

Het Amerikaanse 22nd Century Group is een biotechbedrijf dat in 2011 de gang naar de beurs maakte om geld op te halen voor de ontwikkeling van nicotine-arme sigaretten. 22nd Century Group is nog verlieslatend ($8,17 mln, gelijk aan $0,12 per aandeel over de eerste negen maanden van 2015). Het is zeker te omschrijven als een uiterst speculatieve belegging, maar kansen zijn er wel degelijk. Nicotine voedt immers de verslaving van rokers, en schaadt daarmee hun gezondheid, al verschaft het ze ook genot.

De onderneming hoopt binnenkort goedkeuring van de FDA te krijgen voor een sigaret die 95% minder nicotine bevat dan gewone sigaretten

Het bedrijf heeft ruim tweehonderd patenten en vijftig lopende patentaanvragen over de gehele wereld op technieken die het nicotingehalte in tabak kunnen reguleren. De producten die 22nd Century Group nu in de markt heeft, kenmerken zich door een grote variëteit aan nicotinegehalte. De belangrijkste mijlpaal tot op heden is een licentiedeal met sigarettenfabrikant BAT.

Dit jaar schommelt de beurskoers van 22nd Century Group tussen de $1,00 en $1,40, wat een goede illustratie is van het speculatieve karakter van het aandeel. In maart 2013 reikte de koers zelfs even boven de $5, toen het gerucht ging dat de Amerikaanse toezichthouder stevig zou optreden tegen nicotinegebruik. Dat bericht bleek echter overdreven.

Over 2015 heeft het bedrijf naar onze verwachting een omzet behaald van circa $8 mln. De onderneming hoopt binnenkort goedkeuring van de FDA te krijgen voor een sigaret die 95% minder nicotine bevat dan gewone sigaretten. Het gebruik van nicotinearme sigaretten zou een grotere vlucht kunnen nemen als de accijnzen hierop ook omlaag gaan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!