Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Advies Peter Schutte, 12 feb 2016 15:44

Superstock: 22nd Century Group

0 0 Leestijd ongeveer

Het Amerikaanse 22nd Century Group is een biotechbedrijf dat in 2011 de gang naar de beurs maakte om geld op te halen voor de ontwikkeling van nicotine-arme sigaretten. 22nd Century Group is nog verlieslatend ($8,17 mln, gelijk aan $0,12 per aandeel over de eerste negen maanden van 2015). Het is zeker te omschrijven als een uiterst speculatieve belegging, maar kansen zijn er wel degelijk. Nicotine voedt immers de verslaving van rokers, en schaadt daarmee hun gezondheid, al verschaft het ze ook genot.

De onderneming hoopt binnenkort goedkeuring van de FDA te krijgen voor een sigaret die 95% minder nicotine bevat dan gewone sigaretten

Het bedrijf heeft ruim tweehonderd patenten en vijftig lopende patentaanvragen over de gehele wereld op technieken die het nicotingehalte in tabak kunnen reguleren. De producten die 22nd Century Group nu in de markt heeft, kenmerken zich door een grote variëteit aan nicotinegehalte. De belangrijkste mijlpaal tot op heden is een licentiedeal met sigarettenfabrikant BAT.

Dit jaar schommelt de beurskoers van 22nd Century Group tussen de $1,00 en $1,40, wat een goede illustratie is van het speculatieve karakter van het aandeel. In maart 2013 reikte de koers zelfs even boven de $5, toen het gerucht ging dat de Amerikaanse toezichthouder stevig zou optreden tegen nicotinegebruik. Dat bericht bleek echter overdreven.

Over 2015 heeft het bedrijf naar onze verwachting een omzet behaald van circa $8 mln. De onderneming hoopt binnenkort goedkeuring van de FDA te krijgen voor een sigaret die 95% minder nicotine bevat dan gewone sigaretten. Het gebruik van nicotinearme sigaretten zou een grotere vlucht kunnen nemen als de accijnzen hierop ook omlaag gaan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles