Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 10 feb 2016 15:17

Duitse industriële productie blijft afnemen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De Duitse industriële productie is in december voor de tweede achtereenvolgende maand afgenomen. De binnenlandse vraag bleek niet sterk genoeg om de daling van de vraag uit de belangrijkste exportmarkten, zoals China, op te vangen. Ten opzichte van november nam de productie met 1,2% af nadat er die maand al een afname van 0,1% was geweest ten opzichte van oktober. Economen waren voor december uitgegaan van een toename van de productie met 0,5%, dus de gemelde afname kwam als een negatieve verrassing in een toch al somber klimaat. De DAX behoorde afgelopen week – met slotkoersen van dinsdag – met een rendement van -7,3% tot de slechtst renderende indices wereldwijd. Dit jaar tot nu toe staat de Duitse hoofdgraadmeter al op -17,4% en vanaf het meerjarige hoogtepunt op 10 april van vorig jaar heeft Frankfurt zelfs al 28,3% ingeleverd. Omdat de orderinname in het laatste kwartaal toenam, wordt voor januari een verbetering van de industriële productie verwacht.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!