Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
image description
Advies Freek Tewes, 10 feb 2016 17:16

Deutsche Bank

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Woensdagochtend liep de koers van Deutsche Bank met meer dan 12% op na een artikel in de Financial Times. Deutsche Bank zou overwegen om voor miljarden aan eigen obligaties in te gaan kopen. Het terugkopen onder de nominale waarde zou een boekwinst opleveren en dus de balans versterken. De coco’s, waar de afgelopen dagen zoveel over te doen is geweest, vallen hier niet onder. Als de kapitaalpositie van de bank die de coco’s heeft uitgegeven onder een bepaald niveau zakt, worden deze omgezet in aandelen of deels of geheel afgeschreven. Woensdag noteerde de €1,75 mrd grote coco (coupon 6%) nog maar op €0,71 per euro, terwijl deze begin dit jaar nog op €0,93 per euro stond. De cds-spread, de kosten voor het verzekeren tegen wanbetaling binnen vijf jaar, piekte maandag al op 240 basispunten. Terugwinnen van het vertrouwen van beleggers is dus zeer belangrijk.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles