Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Freek Tewes, 9 feb 2016 11:48

Zwak jaareinde en slechte jaarstart BinckBank

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Grootste minpunt is dat 2016 volgens Binck een langzame start kent, met een stevige terugval van het aantal transacties in januari op jaarbasis. Dat, samen met lagere provisiebaten per transactie, kan flinke druk op de commissie-inkomsten geven. Daarbij is de volatiliteit op de beurs dit jaar tot dusver ook geen aanjager van transacties. Wij zijn op grond hiervan minder optimistisch over de komende maanden en verlagen ons advies naar 'houden'.

Het vierde kwartaal is voor BinckBank minder voorspoedig verlopen dan verwacht. Het aantal transacties daalde met 14% op jaarbasis tot €2,0 mln (consensus 2,3), doordat in augustus de handelsactiviteit van klanten terugliep. Daarbij daalden de netto-provisiebaten per transactie in het vierde kwartaal met 6% op jaarbasis. Zowel de netto-rentebaten als de netto-provisiebaten waren in het vierde kwartaal lager dan een jaar eerder: het verlies bedroeg respectievelijk 8 en 5%.

Lees ook: ArcelorMittal in het nauw

Alex Vermogensbeheer droeg afgelopen jaar €3,6 mln bij aan de winst, wat beter was dan verwacht. De uitstroom bij Alex stabiliseert. In het vierde kwartaal was de netto-uitstroom €44 mln. Met een kapitaalratio van 40,2% blijft de balans van Binck sterk en is er ruimte om aandeelhouders een extraatje te geven. Binck wil daar pas bij de eerstekwartaalcijfers meer over zeggen. Ook de cost/income ratio van 64%, vergeleken met 72% een jaar eerder, ontwikkelt zich goed.

Het gecorrigeerde nettoresultaat over 2015 kwam uit op €55,5 mln, 3% lager dan in 2014, toen er een bate van €15,5 mln in de cijfers zat door de verkoop van BeFrank. Per aandeel komt dit neer op €0,79 (onze taxatie was 0,80).

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!