Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 9 feb 2016 10:41

Wereldhave moet bezettingsgraad verbeteren

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het aandeel is met een disagio van 6% en een dividendrendement van 6,6% relatief laag gewaardeerd. Wereldhave weet ons echter nog niet te overtuigen en blijft op 'houden'.

Zoals verwacht is het directe resultaat van Wereldhave vorig jaar sterk gestegen, van €85,7 mln naar €133,7 mln. Dat is vooral te danken aan acquisities, naast een goede autonome huurgroei van 1,7%. De beperkte waardestijging van de winkelcentra met 0,7% is echter teleurstellend, en werd bovendien teniet gedaan door de afboeking van betaalde overdrachtsbelasting. Hierdoor resteerde een negatief indirect resultaat van €29,9 mln.

Lees ook: ING ziet zowel winst als kosten stijgen

De bezettingsgraad bleef gelijk op 93,8%. In Frankrijk bleef de bezetting stabiel en in Nederland ging die bij de nieuwe aanwinsten iets omhoog, maar vanwege de lastige retailmarkten in beide landen wordt het nog een hele klus om de leegstand verder terug te dringen zonder grote druk op de huren. Voor dit jaar rekent Wereldhave op een winstgroei per aandeel van 6-9% en een dividendgroei van 4-6%. Over 2015 bedraagt het dividend €3,01 per aandeel, waarvan €1,50 reeds is uitgekeerd.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!