Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Tip Terugblik Jeroen Boogaard, 9 feb 2016 12:12

Tipterugblik: Grontmij

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Een jaar geleden tipten we Grontmij. We zagen het ingenieursbureau als een interessante turnaround-kandidaat vanwege een ingrijpende herstructurering en de aantrekkende Nederlandse bouwmarkt, die de weg zouden kunnen vrijmaken naar winst­herstel. In de jaren daarvoor ging het bedrijf gebukt onder lastige marktomstandigheden en de miskoop van het Franse bedrijf Ginger. Een sterk verwaterende aandelenemissie was noodzakelijk om de balans te repareren.

Na een lastige eerste jaarhelft wist Grontmij in het derde kwartaal weer een lichte autonome omzetgroei te rapporteren en de winstmarge fors op te voeren. De echte ommekeer kwam echter na een succesvol bod van het Zweedse Sweco op alle aandelen. Eind vorig jaar is de notering van Grontmij in Amsterdam beëindigd. Het bod bestond uit cash en aandelen Sweco en had op de laatste aanmeldingsdag (22 september) een waarde van €4,42 per aandeel Grontmij. Op basis daarvan bedroeg het rendement van de tip 19,5%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.