Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 9 feb 2016 10:46

Overnamebod op Reesink

0 0 Leestijd ongeveer

De huidige premie van bijna 30% boven de slotkoers van vrijdag 5 februari doet een stuk beter recht aan de waarde en het potentieel van Reesink dan de huidige koers. Met het oog op de steun van de grootaandeelhouders en het bestuur is het verstandig om de stukken aan te melden.

Gilde Buy Out Partners heeft maandag 8 februari een bod uitgebracht van €101 in contanten voor elk aandeel Reesink. Tot de overnamegroep rond Gilde behoren ook grote aandeelhouders als beleggingsmaatschappij Todlin en Navitas Capital. Daarmee heeft Gilde zich al verzekerd van de steun van 73,3% van het uitstaande aandelenkapitaal. Topman Gerrit van der Scheer heeft zich ook achter het bod geschaard.

Lees ook: Zwak jaareinde en slechte jaarstart BinckBank

Reesink zou de ruimte krijgen om de huidige strategie van groei door overnames op eigen kracht door te zetten, en er komen geen gedwongen ontslagen. Daarmee heeft Gilde een andere insteek dan investeerder Van Herk Groep, die in 2005 een overnamepoging zag stranden die voornamelijk was ingegeven door de verborgen waarde van de vastgoed- en grondbezittingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!