Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Christian Slagter, 9 feb 2016 17:20

Column: Lood om oud ijzer

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

De Amerikaanse (voor)verkiezingen zijn al enige tijd prominent in het nieuws. Zoals elke vier jaar gaat de strijd tussen de Democraten en de Republikeinen, maar wie er wint is voor beleggers niet zo interessant. Financieel expert Robert Johnson stelt namelijk dat het niet uitmaakt of er een Democraat of Republikein aan de macht is. Zo stegen in het verleden onder het bewind van de Democraten aandelenkoersen het sterkst, terwijl obligatiemarkten veel beter presteerden als er een Republikein aan het roer stond.

Sectoren die volgens The Boston Company Asset Management hoe dan ook in de schijnwerpers staan, ongeacht wie er president wordt, zijn Infrastructuur, Gezondheidszorg, Financiële Dienstverlening, Defensie en Media. Zo wordt de farmaceutische industrie al enige tijd het vuur na aan de schenen gelegd en leidde een Twitter-bericht van de Democratische favoriete Hillary Clinton over het instellen van een plafond aan de medicijnprijzen voor chronisch zieke patiënten ertoe dat er $38 mrd aan waarde van biotech­aandelen verdampte. Haar Republikeinse tegenstrever Donald Trump deed daar eind januari een schepje bovenop door te stellen dat er $300 mrd bespaard kan worden door te onderhandelen met de farmaceutische industrie.

De mediasector profiteert van de verkiezingen: de advertentiebestedingen lijken dit jaar alle records te breken. Kandidaten en campagnegroepen zullen naar verwachting $11,4 mrd besteden, een stijging van 20% vergeleken met de verkiezingen van 2012.

Over negen maanden weten we wie de volgende president van de VS is. Maar wat de uitkomst ook zal zijn, op basis van historische gegevens komt in ieder geval naar voren dat in het vierde jaar van de ambtstermijn van een president de markten altijd stijgen. Doe er uw voordeel mee.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!