Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Technische Analyse Hendrik Jan Davids, 9 feb 2016 15:26

AXA

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Voorlopig is het zwartste scenario nog geen realiteit, maar een adviesverlaging naar 'houden' valt voor AXA niet meer te ontwijken.

AXA laat een vergelijkbaar technisch beeld zien als Airbus. Positief daaraan was dat AXA in december nog een (marginaal) nieuw hoogtepunt wist te vormen binnen de stijgende trend. Maar inmiddels is flinke schade aangericht aan het technische beeld. Zowel de oplopende steunlijn als het 40-weeks gemiddelde is in neerwaartse richting gebroken. Dat heeft een einde gemaakt aan de stijgende trend. Vervelend genoeg wordt nu direct druk uitgeoefend op het belangrijke steunniveau rond €20,50. Als ook dit niveau sneuvelt, ontstaat een nieuwe dalende trend. Met het oog op de negatief gekruiste MACD-indicator is dit een realistisch scenario. In dat geval kan de beurskoers van AXA zelfs verder afglijden naar €17. Het hoogst haalbare voor de komende weken is dan ook een zijwaartse koersvorming met €20,50 als ondergrens.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!