Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 3 feb 2016 17:35

Belegger zoekt veilige havens

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden

Na de ontspanning van eind januari verslechterde het sentiment op de financiële markten op de eerste dagen van februari opnieuw. Onder meer defensieve aandelen en staatsobligaties vormen veilige havens.

De AEX was afgelopen week een positieve uitzondering tussen andere Europese hoofdgraadmeters. Per saldo veranderde er namelijk niet veel op het Beursplein na een wel degelijk bewegelijke week. Dit alles in tegenstelling tot  in andere Europese beurssteden, waar resultaten van -1,7% (Parijs) tot wel -5,3% (Milaan) op de borden kwamen. Vooral de banken, industriële bedrijven en autofabrikanten hebben het dit jaar tot nu toe zwaar. Doordat aandelen wereldwijd onder druk blijven staan, zetten veilig geachte staatsobligaties hun opmars voort. En na een zwakke maand is ook de stemming bij bedrijfsobligaties wat verbeterd. Daarentegen blijven we negatief over grondstoffen. En ook onze lange termijn visie op de Japanse yen is nog altijd negatief.

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.