Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Opinie Freek Tewes, 3 feb 2016 13:18

Assetallocatie Nederland

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen (blad)week begonnen we woensdag met een AEX die 421,97 noteerde en eindigden we dinsdag met een stand van 420,65. Weinig verandering, maar wel veel beweging.

Vrijdag was veruit de beste dag. Die werd ingeluid door fors hogere koersen in Azië. Het sentiment werd daar bepaald door een verrassende renteverlaging van de Bank of Japan en de bereidheid om verdere rentestappen te zetten, mocht dat nodig zijn.

De week begon ook met de stemming van Shell-aandeelhouders over de grootste overname uit de Nederlandse beursgeschiedenis, namelijk die van British Gas (BG). Ondanks dat de VEB zich onthield van stemming, omdat naar haar mening de informatieverstrekking onvoldoende was om een oordeel te kunnen vellen, was de stemming slechts een formaliteit. Van de Shell-aandeelhouders stemde 83% voor.
Shell had vorige week ook de wind in de rug door een stijgende olieprijs. Vorige week donderdag meldde Reuters dat de minister van energie van Rusland bereid zou zijn om met de OPEC te praten over een productieverlaging. Een vat Brent tikte even de $35 aan. Minpunt was dat Shell een ratingverlaging van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s voor de kiezen kreeg. De kredietwaardigheid ging omlaag van AA- naar A+, de laagste waardering sinds 1990.

ArcelorMittal behoorde weer eens tot de schlemielen onder de AEX-fondsen. Ditmaal ging het aandeel vrijdag fors onderuit (-5,9%) na uitspraken van de topman van ThyssenKrupp dat de Europese staalmarkt op een breekpunt staat. Ook AEX-fonds OCI kreeg rake klappen zonder dat er sprake was van nieuws rond het fonds. Het aandeel is sinds begin dit jaar al 33% goedkoper geworden. Ook ING moest het de laatste dagen ontgelden, wat met name te maken had met een tegenvaller bij Deutsche Bank en zorgen over de Italiaanse bankensector. Dinsdag bracht ING zijn belang in NN Group terug tot 14,1%.

Grootste winnaar onder de AEX-fondsen was Altice, dat vorige week woensdag tot en met dinsdag 10,8% meer waard werd. Net als bij OCI was er geen nieuws rond het fonds. FedEx kreeg begin deze week van de Braziliaanse toezichthouder toestemming om TNT Express over te nemen. Als ook de Chinese toezichthouder zijn fiat geeft, kan de deal naar verwachting in de eerste helft van dit jaar worden afgerond. Gemalto maakte bekend dat het een order heeft ontvangen van Gabon voor de levering en implementatie van een volledig geïntegreerd grensbewakings- en visumstelsel.

Onder de midkapfondsen was er onder andere nieuws van Sligro te melden. Het supermarktbedrijf wil de groothandelsactiviteiten van De Kweker overnemen. De Kweker, actief in Purmerend en op Texel, draaide in 2015 een omzet van €17 mln. Flow Traders werd de afgelopen week bijna 11% meer waard en bereikte daarmee een all-time high, zonder dat er nieuws over het fonds te melden was. Sinds de beursintroductie op 10 juli is het aandeel 54% meer waard geworden.

Onder de smallcaps kwam het meest opvallende nieuws van Accell. Het bedrijf meldde een diefstal door een medewerker in Taiwan. De diefstal zal een impact hebben op de nettowinst van maximaal €4 mln.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!