Updates

Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Hildo Laman, 30 okt 2015 11:31

Besi veert op door winst

0 0 Leestijd ongeveer

De derdekwartaalcijfers waren niet goed, maar geven wel aan dat een verlies niet aan de orde is. De financiële positie van het bedrijf is ook prima. We herhalen daarom ons koopadvies.

Na een paar belabberde maanden heeft het aandeel Besi eindelijk weer eens een flinke positieve beweging gemaakt dankzij meevallende cijfers. Het derde kwartaal van chipmachinefabrikant Besi was niet erg goed vergeleken met de bijzonder goede resultaten uit het recente verleden, maar dramatisch was het ook niet. De omzet was 30,3% lager dan een jaar eerder, en de nettowinst 59,4%. Dat zijn natuurlijk geen prachtige cijfers, maar Besi en een aantal van zijn branchegenoten hebben al eerder laten weten dat de sector in een dip zit. De koersreactie bij Besi was heftig: het aandeel verloor ruim de helft van zijn waarde. Wij hebben het aandeel op 'kopen' laten staan omdat we de koersreactie overtrokken vonden. En hoewel we niet zo negatief waren, was onze verlaagde winsttaxatie voor 2015 waarschijnlijk toch te laag: we gingen uit van €1,05 per aandeel, maar verhogen dit na de laatste resultaten naar €1,17. Voor het komende jaar laten we onze taxatie onveranderd op €0,90. Dit komt omdat het goed mogelijk is dat de dip ook nog in 2016 effect zal hebben op de resultaten. De sector is en blijft cyclisch, en aandeelhouders moeten accepteren dat goede periodes worden afgewisseld met minder goede. Het is uiteraard onduidelijk wanneer er weer een opgaande lijn wordt gevonden, maar we vinden het bemoedigend dat er in ieder geval nog een aardige winst gemaakt wordt, waarschijnlijk ook volgend kwartaal. Verder is de financiële positie onveranderd degelijk. Al met al blijven we positief, en herhalen ons koopadvies.

Na een paar belabberde maanden heeft het aandeel Besi eindelijk weer eens een flinke positieve beweging gemaakt dankzij meevallende cijfers.

Het derde kwartaal van chipmachinefabrikant Besi was niet erg goed vergeleken met de bijzonder goede resultaten uit het recente verleden, maar dramatisch was het ook niet. De omzet was 30,3% lager dan een jaar eerder, en de nettowinst 59,4%. Dat zijn natuurlijk geen prachtige cijfers, maar Besi en een aantal van zijn branchegenoten hebben al eerder laten weten dat de sector in een dip zit. De koersreactie bij Besi was heftig: het aandeel verloor ruim de helft van zijn waarde.

Wij hebben het aandeel op ‘kopen’ laten staan omdat we de koersreactie overtrokken vonden. En hoewel we niet zo negatief waren, was onze verlaagde winsttaxatie voor 2015 waarschijnlijk toch te laag: we gingen uit van €1,05 per aandeel, maar verhogen dit na de laatste resultaten naar €1,17. Voor het komende jaar laten we onze taxatie onveranderd op €0,90. Dit komt omdat het goed mogelijk is dat de dip ook nog in 2016 effect zal hebben op de resultaten. De sector is en blijft cyclisch, en aandeelhouders moeten accepteren dat goede periodes worden afgewisseld met minder goede. Het is uiteraard onduidelijk wanneer er weer een opgaande lijn wordt gevonden, maar we vinden het bemoedigend dat er in ieder geval nog een aardige winst gemaakt wordt, waarschijnlijk ook volgend kwartaal. Verder is de financiële positie onveranderd degelijk. Al met al blijven we positief, en herhalen ons koopadvies.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!