Updates

Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ebusco

Advies
verkopen
Advies Hildo Laman, 12 jun 2015 17:04

ICT beter zonder duitsers

0 0 Leestijd ongeveer

De ontwikkelingen bij ICT Automatisering zijn duidelijk positief. Ondanks de opgelopen koers is het aandeel nog redelijk gewaardeerd, maar een koopadvies gaat ons op dit moment nog te ver. We handhaven het houdadvies.

De resultaten van ICT Automatisering zijn de afgelopen jaren verbeterd, waardoor de koers van het aandeel in drie jaar tijd is verdrievoudigd. De koers van de Nederlandse IT-dienstverlener ICT Automatisering stond in juni 2012 nog op €2,30. Nu, drie jaar later, is het aandeel opgelopen tot bijna €7,00. Het bedrijf had het zwaar in 2011 en 2012. Bij de Duitse divisie van ICT stapte een deel van het personeel plotseling op, en vervanging bleek moeilijk te vinden. Deze situatie leidde tot grote verliezen voor het bedrijf. Uiteindelijk werd besloten om de Duitse activiteiten te verkopen, maar ook in Nederland verliepen de zaken in die tijd moeizaam. Na een aantal herstructureringen keerde het tij uiteindelijk, en in 2014 werd er weer winst gemaakt: €0,56 per aandeel. Voor dit jaar ziet het er ook goed uit. In het eerste kwartaal steeg de omzet met 7,3% en het operationele resultaat met 7,1%. Het bestuur heeft aangegeven te verwachten dat het operationele resultaat over het gehele jaar hoger zal liggen dan afgelopen jaar. Wij verwachten dan ook een winst per aandeel van €0,60, en op basis daarvan is de k/w 11,6. Dat is zeker niet hoog, en het dividendrendement is met 3,4% ook aantrekkelijk. De waardering is gunstig, maar we zijn nog terughoudend ten opzichte van dit aandeel vanwege het verleden. Aandeelhouders zijn al een eind vooruitgelopen op de verbeteringen, getuige de forse koersstijging, en we willen graag wat meer bevestiging zien dat er nu eindelijk meerdere jaren op rij een positief resultaat neergezet kan worden.

De resultaten van ICT Automatisering zijn de afgelopen jaren verbeterd, waardoor de koers van het aandeel in drie jaar tijd is verdrievoudigd.

De koers van de Nederlandse IT-dienstverlener ICT Automatisering stond in juni 2012 nog op €2,30. Nu, drie jaar later, is het aandeel opgelopen tot bijna €7,00. Het bedrijf had het zwaar in 2011 en 2012. Bij de Duitse divisie van ICT stapte een deel van het personeel plotseling op, en vervanging bleek moeilijk te vinden. Deze situatie leidde tot grote verliezen voor het bedrijf. Uiteindelijk werd besloten om de Duitse activiteiten te verkopen, maar ook in Nederland verliepen de zaken in die tijd moeizaam.

Na een aantal herstructureringen keerde het tij uiteindelijk, en in 2014 werd er weer winst gemaakt: €0,56 per aandeel. Voor dit jaar ziet het er ook goed uit. In het eerste kwartaal steeg de omzet met 7,3% en het operationele resultaat met 7,1%. Het bestuur heeft aangegeven te verwachten dat het operationele resultaat over het gehele jaar hoger zal liggen dan afgelopen jaar. Wij verwachten dan ook een winst per aandeel van €0,60, en op basis daarvan is de k/w 11,6. Dat is zeker niet hoog, en het dividendrendement is met 3,4% ook aantrekkelijk.

De waardering is gunstig, maar we zijn nog terughoudend ten opzichte van dit aandeel vanwege het verleden. Aandeelhouders zijn al een eind vooruitgelopen op de verbeteringen, getuige de forse koersstijging, en we willen graag wat meer bevestiging zien dat er nu eindelijk meerdere jaren op rij een positief resultaat neergezet kan worden.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ