Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 10 mrt 2015 13:07

Sigarettenaandeel is zekerheidje

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Berenberg ziet weinig koersrisico voor het aandeel Philip Morris en adviseert 'kopen'.

Dankzij een 'opmerkelijk' dividendrendement van 5% ziet de Duitse effectenbank Berenberg weinig koersrisico bij het aandeel van de Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris, onder andere maker van Marlboro (Foto: Reed Business Media). Met nog een klein stijgingspotentieel voor het aandeel van een procent of 4 (het koersdoel staat op $86) haalt de belegger dan toch een totaalrendement van bijna 10%.

Berenberg spreekt van bemoedigende ontwikkelingen voor Philip Morris, met onder meer gematigde accijnsverhogingen (met uitzondering van Zuid-Korea) die de prijsstelling ten goede komen. In Europa kan de winst verbeteren.

De discussie over 'plain packaging ' – pakjes sigaretten zonder merksymbolen, zoals logo en kleur – neemt wereldwijd toe, erkent Berenberg. De bank vraagt zich echter af of de anti-rookmaatregelen effect hebben en geeft hoog op van de kansen voor PM met minder schadelijk geachte producten als de e-sigaret. Valutaire tegenwind heeft een sterk negatief effect op de resultaten, maar het dividend komt niet in gevaar.

Berenberg noemt PM aantrekkelijk gewaardeerd, met een k/w die 10 à 15% onder het gemiddelde van de Amerikaanse en Europese voedingsmiddelensector ligt.