Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 13 jan 2015 10:50

Tientallen procenten rendement

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

De tips van het Amerikaanse blad Barron's kunnen 20 tot 50% stijgen.

Het Amerikaanse beleggersblad Barron's geeft tien Amerikaanse aandelentips die – volgens het blad – dit jaar een rendement tussen 20 en 50% kunnen opleveren. Voor de markt als geheel wordt 2015 geen jaar waarin makkelijk geld verdiend zal worden. De k/w's staan gemiddeld op een 'ambitieuze' 16,5 en de koersen zouden in lijn met de gemiddelde winstgroei nog met circa 8% kunnen stijgen.

Bepalend voor dit jaar is de vraag hoe de consument reageert op de daling van de benzineprijs en hoe beleggers reageren als de Fed de rente verhoogt. Barron's kiest niet voor algemene thema's (cyclisch/defensief), maar voor marktkracht van bedrijven, overdreven angstgevoelens rond een bedrijf en een onderschat groeipotentieel.

In de top-10 staan de aandelen van American Airlines (Foto: Spencer mallett), Bank of America, Boeing, Fluor (dienstverlener voor de energiesector), General Motors, Gilead Sciences (biofarmacie), Google, Macy's (warenhuizen), Micron Technology (chips) en Royal Caribbean Cruises.

Over 2014 boekten de tien tips van Barron's een totaalrendement van 20,6%, tegen 18,2% voor de S&P500. De grootste verliezer was Barrick Gold met 31%. De grootste winnaar was US Airways (+132%) dankzij de fusie met American Airlines.