Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 8 jan 2015 15:55

Goede beleggingsfondsen in de VS

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Morningstar heeft een waslijst met goede beleggingsfondsen uit de VS.

Morningstar, de beoordelaar van met name beleggingsfondsen, heeft een stevig aantal Amerikaanse beleggingsfondsen geselecteerd die voor diverse typen beleggers interessant zijn. Het bureau schrijft dat het daarvoor wel eerst noodzakelijk is om te onderzoeken wat voor belegger men wil zijn en wat de doelstelling is. Volgens Morningstar zijn de gekozen fondsen niet noodzakelijkerwijs de allerbeste, maar komen ze toch voor participatie in aanmerking.

Oakmark heeft een portefeuille met circa 250 van de grootste Amerikaanse bedrijven, waarbij het uitgangspunt van de selectie is dat de onderwaardering van het aandeel minstens 40% van de geschatte waarde moet zijn. Het fonds is geschikt voor beleggers die volatiliteit niet als risico, maar als een kans op een ruime beloning zien.

Vanguard Dividend Growth kiest voor redelijk gewaardeerde bedrijven met een sterke dividendhistorie van minstens vijf jaar achtereen, en een dividendgroei van minimaal 10% per jaar.

Fidelity Spartan Total Market Index heeft ongeveer 3350 fondsen en biedt dus mogelijkheden voor wie de beurs als geheel wil volgen. Dat kan ook met de Vanguard Total Stock Market ETF.

Vanguard500 Index mikt op largecaps uit de S&P500. Alternatieven zijn iShares Core S&P 500 en Vanguard S&P 500 ETF.

AQR Momentum speelt in op de koersbeweging van een aandeel. Aandelen die het beter hebben gedaan dan de index worden gekocht, aandelen die het slechter hebben gedaan worden verkocht. Ishares MSCI USA Minimum Volatility kijkt naar volatiliteit, en zoekt aandelen met een zo laag mogelijke beweeglijkheid in de koers.

Verder noemt Morningstar American Funds American Mutual (inkomen), Dodge & Cox Stock (largecaps), Diamond Hill Small Cap en Wasatch Core Growth, met aandelen van 40 à 60 smallcapbedrijven die over de cyclus heen goede resultaten hebben geboekt met gemiddeld 15 à 20% winstgroei per jaar.