Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 2 jan 2015 11:40

Oranje boven in 2015

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Nederlandse aandelen uit de sectoren Technologie, Handel, Detachering, en Voeding & Drank zijn goed vertegenwoordigd in het lijstje persoonlijke tips van de redacteuren van Beleggers Belangen voor het nieuwe beursjaar.

Traditiegetrouw komt Beleggers Belangen in het eerste nummer van het nieuwe jaar met een lijstje persoonlijke tips van alle redacteuren. De acht redacteuren tippen 36 aandelen, waarvan de helft van eigen bodem, 2 ETF’s en 1 valutapositie.

Potentieel voor de AEX

Uit het lijstje wordt meteen duidelijk dat Beleggers Belangen in 2015 nog voldoende potentieel ziet voor Nederlandse aandelen. Heineken (Foto: Sven) en Reed Elsevier worden door twee verschillende redacteuren getipt en nog 14 andere Nederlandse bedrijven staan in de spotlights. Van de buitenlandse aandelentips komen er 9 uit overige Europese landen en 9 uit Noord-Amerika.

De 2 getipte ETF’s komen uit de vorig jaar gestarte ETF-portefeuille. De valutapositie tot slot, is de enige tip die expliciet inspeelt op de onzekere economische situatie in Japan.

2014

Zoals ieder jaar maken we ook de balans op van de tips die precies een jaar geleden werden gegeven. De best renderende tip van allemaal was Core-Mark, een Amerikaanse leverancier van consumentengoederen aan retailers. Het bedrijf kan in 2014 bogen op een duizelingwekkend rendement van +98,1%. De top-5 bestaat verder uit Givaudan (+49,5%), Microsoft (48,2%), ASML (+33,7%) en Reed Elsevier (+32,2%).

De 5 grootste missers waren TNT Express (-11,7%), DSM (-12,1%), FMC Corp (-12,7%), Brunel (-13,5%) en Adidas (-18,6%). Per saldo waren er bijna twee keer zoveel ‘winnende’ als verliezende tips: 31 om 16.

In Beleggers Belangen nummer 1, van 2 januari 2015 zijn alle persoonlijke tips te vinden. Verder deze week in het blad:


Maak 2015 een jaar met toprendement en neem een proefabonnement op Beleggers Belangen. Nu 10 weken voor maar 10 euro.