Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 15 dec 2014 12:43

Amerikaanse topfavorieten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Forbes zet op gezag van Amerikaanse topbeleggers Footlocker en Kellogg op zijn favorietenlijstje.

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes maakte een rondje langs beleggers die geregeld in het blad hun visie en advies geven en stelde aan de hand daarvan een lijst met favoriete aandelen samen. De bekendste namen daarop zijn Footlocker en Kellogg.

Footlocker, de winkelketen voor onder andere sportschoenen, wordt aangeprezen vanwege de gedegen winstontwikkeling in de afgelopen jaren, de aantrekkelijke waardering (k/w 14,6) en de verwachting dat de lagere energierekening de consument zal aanzetten tot meer bestedingen.

Ontbijtproductenmaker Kellogg (Foto: Felipe Andrade) wordt getipt, omdat het een trouwe dividendbetaler is, de uitkering van het dividend ruim gedekt wordt door de winst en de cashflow en het dividendrendement nu 3,1% bedraagt.

Rogers Communication (tv-kabel- en mobiele telefoondiensten in Canada) is uit beeld geraakt bij beleggers, is ondergewaardeerd en heeft een mooi dividend van 4,8%. FirstMerit zal als bank profiteren van het verdere herstel van de Amerikaanse economie en de naar verwachting oplopende rente. Bij fusies kijken beleggers nog wel eens de kat uit de boom. Zo ook bij SpartanNash (supermarkten en groothandel), waar de synergievoordelen veel groter zijn dan verwacht. De aantrekkende consumentenuitgaven zijn positief.

Merge Healtcare (medische technologie) is door een tegenvallende groei in koers gehalveerd, maar op de weg terug. Ook American Vanguard (gewasbescherming) herpakt zich na de gevolgen op de omzet, de winst en de koers van de droogte. Yamana Gold (goud-, zilver- en kopermijnen) is na een koershalvering − terwijl de goudprijs dit jaar per saldo vrijwel onveranderd bleef −een koopje.

Coach (luxe-artikelen) zal profiteren van de internationale expansie. Diplomat Pharmacy (apotheken) maakt een sterke omzetgroei (+20%) en een nog sterkere winstgroei door. Credit Acceptance (autofinanciering) groeit hard en is laaggewaardeerd.

Het Blackstone/GSO Senior Floating Rate Term Fund is een aantrekkelijke beleggingsmaatschappij vanwege het dividendrendement van 7%.