Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 18 nov 2014 13:20

Wind in de zeilen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Add Value Fund noemt de vooruitzichten voor Aalberts, Brunel, Kendrion en Ten Cate gunstig.

Hoewel de koersen van Aalberts, Brunel (Foto: Phil Moyer), Kendrion en Ten Cate de afgelopen maanden fors terrein hebben verloren, noemt Add Value de vooruitzichten voor de omzet- en winstgroei bij deze bedrijven positief. Van dit viertal is er één aandeel waarvan het belang licht is verlaagd, en dat is Ten Cate.

Ook de belangen van het fonds in Acomo, Arcadis, ASMI en TKH zijn iets gereduceerd, en het belang in Boskalis werd volledig afgestoten. Add Value Fund, belegger in Nederlandse mid- en smallcaps, staat sinds begin dit jaar op een totaal beleggingsresultaat (koerswinst plus dividend minus kosten) van -1,5%.

Volgens Add Value wijzen de economische indicatoren voor West-Europa op een gematigde economische groei in de komende periode. In de VS zijn de vooruitzichten aanzienijk gunstiger dan in Europa, en het lijkt erop dat het verschil in groeitempo uiteindelijk van invloed zal zijn op de valutaverhoudingen. De Amerikaanse dollar is het laatste half jaar ruim 10% duurder geworden vergeleken met de euro. Deze omslag zal de naar euro's omgerekende winst van de Amerikaanse activiteiten van de bedrijven in de portefeuille ten goede komen. Gezien ook de veelal positieve toonzetting bij de derdekwartaalcijfers, voelt de beheerder zich 'comfortabel' bij de winstprognoses voor de beleggingen.

In het maandbericht over oktober schrijft Add Value Fund dat ASMI op basis van de waardering van de losse onderdelen ongeveer €44 per aandeel waard is. ASMI is het grootste belang in de portefeuille. De waardering van het aandeel Hunter Douglas wordt met een k/w 2015 van 9,5 uiterst bescheiden genoemd. De handelaren van Acomo gedijen doorgaans uitstekend bij de volatiele prijsbewegingen waarvan nu sprake is. Besi biedt een dividendrendement van 8,2%.

Tot de grootste beleggingen behoren verder Nedap en TKH.


Bekijk de laatste adviezen van Beleggers Belangen: