Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 17 nov 2014 15:05

Cijferseizoen goed voor portefeuilles

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Het kwartaalcijferseizoen bracht voor de fondsen in onze voorbeeldportefeuilles hoofdzakelijk goed nieuws.

Onze Portefeuille NL heeft de afgelopen week 4,5 procentpunt aan het rendement sinds de start toegevoegd. Dat kwam vooral door de koersreactie van TKH op de zeer sterke derdekwartaalcijfers. Het fonds won de afgelopen week ruim 9%. TKH verhoogde de jaarprognose – iets wat je in deze tijden niet vaak ziet – en de orderportefeuille hint op een goed 2015. Ook ASML (+4,3) en Besi (+5,2) deden het afgelopen week goed. Wat onze fondsen betreft, zijn de eerstvolgende belangrijke data 21 en 24 november, waarop respectievelijk Delta Lloyd en ASML hun Investor Day houden. 

Offensieve portefeuille

Het was een prima week voor onze offensieve portefeuille, waarbij het verlies met schlemiel Fugro terugliep van ruim 75% naar iets meer dan 50%. Wel grijpen we het koersherstel voor Fugro aan om een strakke stoploss te plaatsen op €18. Mocht het aandeel van de bodemonderzoeker terugvallen dan zijn wij er uit en wordt het dubbele van vorige week geïncasseerd. Begin december zullen we een grote schoonmaak houden binnen de offensieve portefeuille, waarbij de focus op kwaliteit komt te liggen. De meest cyclische en onvoorspelbare aandelen worden dan verkocht. Wat overblijft is een (kleinere) kern van kwaliteitsfondsen die allemaal een zwaardere weging zullen krijgen.

Defensieve portefeuille

De defensieve portefeuille heeft sinds de startdatum een totaalrendement van 21,35%. Dit jaar bedraagt het rendement 6,6%. Onderstaande grafiek toont goed het doel van de portefeuille: fungeren als baken van rustige groei in turbulente beurstijden. In het blauw de portefeuille, in het zwart de AEX: