Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 21 okt 2014 12:55

Verrassingen in het kwartaalseizoen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Aegon kan negatief verrassen met de derdekwartaalcijfers en ING positief, aldus Oddo Securities.

De verslechtering van het economisch klimaat sinds het einde van het tweede kwartaal en de geopolitieke spanningen vormen een risico voor de resultaten van het bedrijfsleven over het derde kwartaal en mogelijk ook voor de prognoses voor de rest van het jaar, waarschuwt Oddo Securities. Daarbij kampt een aantal opkomende landen met afzwakkende groei in verschillende gradaties.

Oddo vraagt zich af of de derdekwartaalresultaten een goede gelegenheid bieden om in de markt te stappen. De stimulansen van de ECB vormen daarvoor een goede basis en ook de groeiverwachting voor 2015 van 3% is positief. Er zijn echter factoren die de ondernemers in hun orderportefeuilles kunnen raken, en de belegger wordt gedwongen tot voorzichtigheid en goed selecteren. Oddo heeft een groep Europese bedrijven nader geanalyseerd op factoren die mogelijk tot een positiever of een negatiever derdekwartaalresultaat leiden dan verwacht.

Aegon (Foto: Erik Tjallinks) zit bij de mogelijke tegenvallers door aanpassing van de sterftetabellen en de levensverwachting in Nederland, en de verkrapping van de marge op sommige producten. Anderzijds is de waardevermeerdering van de Amerikaanse dollar gunstig.

ING kan positief verrassen met de aankondiging van een vervroegde terugbetaling van de staatssteun en de uitkering van een symbolisch dividend van €0,10 per aandeel, aldus Oddo, en de voorziening voor slechte leningen kan omlaag. Daarentegen verwacht de bank van Philips niks bijzonders na de recente winstwaarschuwing.

De derdekwartaalcijfers van Unibail-Rodamco zijn doorgaans een 'non event'. Bovendien ligt het bedrijf al voor op de eigen prognoses, en kunnen de investeringen in grote winkelcentra wel een stootje hebben. Daar staat tegenover dat het aandeel een van de duurste in de sector is.

Royal Dutch Shell is in rustiger vaarwater gekomen na de winstwaarschuwing van eind vorig jaar. De lage olieprijs kan de winst negatief beïnvloeden, maar nieuwe projecten hebben de gemiddelde kostprijs voor een vat olie omlaag gebracht. Daarmee troeft het bedrijf de concurrentie af. 


Bekijk de laatste adviezen van Beleggers Belangen: