Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Vincent van Roon, 13 okt 2014 11:41

Aandeel om in de gaten te houden

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

Het biotechconcern Genfit kon wel eens hoge ogen gooien met een medicijn tegen de aan overgewicht gerelateerde ziekte NASH. Beleggers verwachten een mooi 2015 voor het aandeel.

In al het verkoopgeweld op de beurzen wereldwijd is het hard zoeken naar een aandeel waar optimisme heerst. Het Franse biotechaandeel Genfit presteert op de Parijse beurs erg goed. Zowel Nederlandse als Franse beleggers zijn erg enthousiast en zien de toekomst van het bedrijf erg zonnig in. Nu ook Genfit last heeft van de slechte stemming op de aandelenbeurzen grijpen beleggers de daling aan om aandelen bij te kopen. Er komen spannende maanden aan voor Genfit.

Genfit

Het biotechbedrijf Genfit heeft goede kansen toe te treden tot een markt waarin de omzet in de komende jaren kan oplopen tot enkele miljarden euro`s. Het betreft de markt voor diabetes en obesitas. Genfit heeft een medicijn in ontwikkeling, GFT505, tegen de ziekte NASH (non-alcoholic steatohepatitis), te definiëren als niet-alcoholische leverontsteking. De resultaten zijn tot nu toe veelbelovend en inmiddels heeft het concern een samenwerking met Sanofi waarvan de Fransen al enkele mijlpaalbetalingen hebben ontvangen.

De ziekte NASH is sterk gerelateerd aan overgewicht: dertig procent van de mensen met overgewicht zal NASH ontwikkelen; dat is bij mensen met een gezond gewicht 3%. Gezien het grote aantal mensen met overgewicht kent NASH dus een grote patiëntenpopulatie. Door de Amerikanen wordt dit ook wel “the next tsunami of liver disease” genoemd. Daarnaast zijn er nog geen effectieve behandelingen op de markt. Daar gaat volgens kenners snel verandering in komen.

Concurrenten

Naast Genfit ontwikkelen ook Gilead (simtuzumab) en Intercept Pharmaceuticals (Obeticholic acid) veelbelovende middelen.

Beleggers in Genfit hebben dit jaar een grote koerswinst geboekt. Vanaf de eerste handelsdag in januari heeft het aandeel direct de weg richting het noorden gekozen. Het aandeel bereikte in september een hoogtepunt van EUR 48,95. In de correctie die zich nu op de beurzen afspeelt, noteert Genfit EUR 34,80. 

Forum

Op Nederlandse beleggingsfora wordt het aandeel Genfit uitvoerig besproken. De verwachtingen zijn hooggespannen en op de huidige koers is het volgens forumleden een mooi moment om bij te kopen. Forumleden denken dat het medicijn GFT505 een betere kans maakt dan middelen van concurrenten Gilead en Intercept. Ze  wijzen erop dat de testresultaten van GFT505 beter zijn dan de concurrerende medicijnen. De resultaten van de studie Fase2B worden in januari bekend gemaakt. Men verwacht dat de koers tot die tijd zal oplopen om alvast een voorschot te nemen op de verwachte positieve uitslag.

“Verwacht voor 31 december 2014 toch wel EUR 60,- op de borden te zien.
Nog genoeg ''gelukszoekers'' die einde van het jaar willen instappen om de gok te nemen op de phase 2b resultaten die medio januari 2015 bekend worden gemaakt. Bij positieve resultaten verwacht ik een koers tussen de 80-100 euro.”

“Ik had eigenlijk deze week verwacht dat we richting de 50 zouden gaan er is immers brede belangstelling voor de stukken. Volgens sommigen wil genfit ook voor de ziekte van crohn een fast track status verkrijgen met het middel wat zij in ontwikkeling hebben”

“Maar het is ook niet vanzelfsprekend dat de resultaten positief zijn. Op het Franse forum wordt geschreven dat Deutsche Bank de kans op succes op 60% inschat. Let wel, bij het uitblijven van succes kan het aandeel fors terugvallen, misschien wel naar onder de 10 euro.”

“Bio blijft een gok, fase 2B wordt extreem belangrijk. Goede resultaten mag je koers zeker in de 3 cijfers zoeken, slechte resultaten is 10 al veel teveel. Maar slecht kan haast niet meer, onderzoek te ver voor gevorderd denk ik.”

“De studie loopt tot november de resultaten worden begin januari bekend gemaakt ,de meeste proefpersonen of patiënten waren al in juli klaar met hun onderzoek”

Wachten tot januari

Als de testresultaten van Fase2B in januari positief zijn, is het op de markt brengen van het medicijn erg dichtbij en is het volgens velen een kwestie van tijd voordat de koers richting EUR 100,00 gaat. Mochten de resultaten toch tegenvallen dan verwacht men een koersdaling richting EUR 10,00.  Het jaar 2015 wordt dus alles of niets. Als we beleggers en analisten moeten geloven wordt het alles. Hoe dan ook is Genfit zeker een aandeel om in de gaten te houden.