Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Opinie Vincent van Roon, 22 sep 2014 10:58

In de wandelgangen: SnowWorld

0 0 Leestijd ongeveer

SnowWorld meldt 'goede vooruitgang' bij zijn groeistrategie. De vraag is of dit de start is van een opgaande trend voor het aandeel.

SnowWorld ging op 12 december 2013 naar de beurs met als doel kapitaal op te halen om sterk te kunnen groeien. Dat gebeurde via een omgekeerde overname van de beursnotering van Fornix Biosciences. Omgerekend ontstond op de dag van overname een aandelenkoers van rond de EUR 17,00. De koers is sindsdien flink in waarde gedaald.

Value8

SnowWorld is in 1996 opgericht en heeft skihallen in Zoetermeer en Landgraaf. Het bedrijf wil door het overnemen van bestaande hallen en het bouwen van nieuwe zijn huidige jaaromzet van EUR 25 miljoen binnen drie a vier jaar verdubbelen. Financieel topman Wim Moerman voorspelt dat de winst ‘fors’ zal toenemen de komende jaren. Eerder dit jaar werd bekend dat Moerman door een verzilvering van zijn opties een belang van 5% in het bedrijf heeft.

Ook Value8 heeft een groot belang in SnowWorld. Value8 was aandeelhouder van Fornix Biosciences en werd bij de beursgang van SnowWorld automatisch grootaandeelhouder. Value8 deed mee tijdens de emissie eerder dit jaar en heeft deze zomer zijn belang verder uitgebouwd naar 15,1%. Het investeringsvehikel van topman Peter Paul de Vries zegt enthousiast te zijn over SnowWorld ,,vanwege de sterke operationele aansturing, de groeivooruitzichten en het sterke verdienvermogen''. Volgens Value8 versterken de eind mei gepubliceerde halfjaarcijfers het rooskleurige beeld.

Vooruitgang in groeistrategie

SnowWorld heeft de ambitie om skihallen te openen in Barcelona en Parijs. Het bedrijf meldde vorige week een aantal belangrijke stappen te hebben gezet tot de realisatie hiervan. SnowWorld tekende een convenant met de Catalaanse wintersportbond, die haar steun uitsprak voor het ontwikkelen van een indoor skiresort door SnowWorld. De bond zal die locatie gaan gebruiken als thuisbasis voor de trainingen van al haar atleten. Het bestemmingsplan wordt naar verwachting in de komende weken afgerond.

In het kader van een bestemmingsplanprocedure in Parijs ontving SnowWorld een delegatie politici in Landgraaf. Volgens het bedrijf is het bezoek van belang in verband met de lopende publieke bijeenkomsten voor het skiresort dat moet verrijzen in Elancourt, een randgemeente van Parijs.

SnowWorld kreeg daarnaast goedkeuring voor de concept-erfpachtovereenkomst met de gemeente Zoetermeer. Daarin is de uitgifte van benodigde grond voor de geplande verlenging van de derde baan vastgelegd. De komende weken zullen het bestemmingsplan en de bouwvergunning ter inzage worden gelegd. SnowWorld tekent verder dinsdag 23 september een intentieovereenkomst voor de verdere ontwikkeling van de Wilhelminaberg, de thuisbasis van het skiresort in Landgraaf (Foto: Fabien Dehopré).

Beleggersforum

Beleggers lijken een investering in SnowWorld niet als serieuze belegging te zien. Op beleggingsfora spreken ze zich negatief uit over de onderneming. De uitbreiding van SnowWorld zorgt er volgens beleggers voor dat er meerdere emissies gaan volgen. De verwachte winststijging waarover CFO Wim Moerman sprak moet daardoor door meerdere aandeelhouders worden gedeeld. Dat zal volgens beleggers niet tot een stijgende winst per aandeel leiden. Daardoor zal de aandelenkoers in de toekomst volgens hen achterblijven.

“Grote beloften bij de uitgifte van aandelen, en daar blijft het bij. Hobbyisme op kosten van de belegger tot nu. Ziet iemand dat anders? Dit bedrijf hoort gewoon niet op de beurs.
Inkoop van aandelen zou het beste zijn. Gok er ook op dat dat gaat gebeuren. Gewoon wat negatief nieuws brengen, volgt vanzelf lagere koers, vervolgens eigen inkoop van aandelen.
Kun je de belegger nog goedkoper van zijn geld afhelpen?”

“Ze zullen uiteraard heel veel aandelen moeten gaan uitgeven lijkt mij.”

“Wat is dit voor een raar gedoe: even een optie verzilveren en pats boem ruim 5% van het aandelenkapitaal??  Dit is geen serieus aandeel, dit is voor cowboys.”

“Zo zou elke bestuurder zich op moeten stellen. Aandelen in het "eigen" bedrijf bezitten.”

SNS Securities

SNS Securities geeft een koopadvies voor het aandeel SnowWorld. De bank vindt dat de verbeterde marktomstandigheden een goede uitwerking hebben op de bedrijfsresultaten. Op basis van verwachte kasstromen komt de bank tot een fair value-prijs voor het aandeel van 9,80 euro. Dit is tevens het koersdoel. Plannen voor nieuwe skihallen in Parijs en Barcelona kunnen allebei 1 euro per aandeel aan waarde toevoegen, aldus de bank.

Langetermijninvestering

Professionele beleggers zijn duidelijk positiever over SnowWorld dan particuliere beleggers. Value8 en SNS Securities zijn er beide van overtuigd dat SnowWorld een goede langetermijninvestering is. Dat ook SnowWorld zelf vertrouwen heeft in eigen kunnen blijkt uit het aandelenbelang van CFO Wim Moerman. Wellicht is het leuk als particuliere belegger een keer een dagje te gaan skiën in Zoetermeer of Landgraaf om zelf de populariteit van de hallen te peilen. Misschien wordt u dan net zo enthousiast als bovengenoemde drie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.