Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 19 sep 2014 11:16

Supermarktaandeel nu koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden

ING verhoogt het advies voor Delhaize van 'houden' tot 'kopen'.

De Belgische supermarktketen Delhaize heeft van ING een adviesverhoging gekregen, van 'houden' naar 'kopen'. Het koersdoel is €59,50.

ING is blij met de snelle aanpassingen bij het Amerikaanse bedrijfsonderdeel US Food Lion, die tot een succesvolle bescherming van het marktaandeel hebben geleid. De marges zullen ook hoger uitvallen dan een jaar geleden. Voor de Belgische activiteiten voorziet ING verdere maatregelen om de kosten te reduceren, waardoor de druk op de marges in de zeer competitieve markt verzacht wordt. Het management van Delhaize heeft de intentie uitgesproken zich in de VS te concentreren op de ketens US Food Lion en Hannaford, waaruit ING concludeert dat de keten Bottom Dollar wellicht afgestoten wordt. De bank sluit niet uit dat ook het belang in Super Indo uit Indonesië wordt verkocht.

Volgens ING is Delhaize duidelijk op weg naar een beter businessmodel. De bank meent dat beleggers de voordelen daarvan onderschatten en vindt dat de risico's voldoende in de aandelenkoers tot uitdrukking komen. Het aandeel wordt gewaardeerd conform het historische gemiddelde, ondanks de vooruitgang die nu geboekt wordt.

Branchegenoten Ahold en Colruyt krijgen van ING een houdadvies.


Foto: Cha glà José