Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Redactie Beleggers Belangen, 18 aug 2014 11:04

Niet alles goud wat er blinkt

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

De opleving van de goudprijs heeft volgens Barclays Capital geen fundamentele oorzaak en is derhalve slechts van tijdelijke aard.

De afgelopen maand is de goudprijs heen en weer geslingerd tussen afzwakkende fundamentele factoren en geopolitieke ontwikkelingen. Laatstgenoemde hebben er voor gezorgd dat de interesse van beleggers in goud wat is gegroeid, aldus grondstoffenstrategen van Barclays Capital. Maar terwijl beleggers bij palladium meer en meer longposities innemen, worden volgens de broker in de goudmarkt (net als in de zilver- en platinamarkt) vooral de shortposities – die winstgevend worden als de prijs daalt – afgebouwd.

Los van de onzekerheid in de financiële markten zijn er geen fundamentele redenen dat de goudprijs zou moeten herstellen. Volgens Barclays Capital trekt de vraag van particuliere beleggers bepaald nog niet aan, getuige de uitstroom van 53 ton goud uit ETF-achtige producten sinds begin dit jaar. Ook liggen de verkopen van gouden munten in de Verenigde Staten en Australië duidelijk lager dan het afgelopen jaar.

Het gebrek aan brede belangstelling van beleggers en het uitblijvend herstel van de vraag naar fysiek goud zijn voor Barclays Capital reden genoeg om aan te nemen dat het recente herstel van de goudprijs van zeer tijdelijke aard zal blijken te zijn.